Abd’den vatandaşını tahliye edebilen tek ülke Türkiye

Ankara Masası
|
25 Nisan 2020, Cumartesi - 12:31
Abd’den vatandaşını tahliye edebilen tek ülke Türkiye

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç: "Sayın Cumhurbaşkanımıza şükran duyuyoruz. Amerika'dan vatandaşlarını götürebilen tek ülke biziz…" 

THY, Los Angeles, New York ve Washington’dan, Türkiye'ye dönmek isteyen Türk vatandaşları için özel seferler düzenlendi. Son uçak Washington’dan yerel saat ile 22.30'da Ankara'ya hareket etti.

“AMERİKA'DAN VATANDAŞLARINI GÖTÜREBİLEN TEK ÜLKE BİZİZ" 

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 3 uçakla Türk vatandaşlarının yurda gönderilmesinin planlandığını söyledi. Kılıç, "3 tane uçak planlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın Amerika'da yasayan vatandaşlarımızın Ramazan öncesinde ve Ramazan'ın ilk gününde Türkiye'ye ulaştırılabilmesi konusunda talimatları çerçevesinde ilk olarak Los Angeles’tan uçak kalktı.  New York'tan sonra son uçak buradan  Washington’dan gidiyor. New York'tan ve buradan 354 yolcu gönderdik, Los Angeles’tan da 282 yolcumuz gitti. Bunların 27 tanesi çocuk. Türkiye’deki karantina sürecini tamamladıktan sonra ailelerine kavuşacaklar. Allah'a şükürler olsun gitmek isteyen vatandaşlarımızın büyük bir bölümünü gönderdik. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükran duyuyoruz. Dışişleri Bakanımız basta olmak üzere, Dışişleri Bakanlığı mensuplarının ciddi destekleri oldu. THY'yi ayrıcalıklı bir yere koymak lazım. Sağ olsun THY müdürümüzde burada Washington'daki, bütün büro çalışanları ve alan çalışanları gerçekten cansiperane bir çalışmayla kısa bir süre içerisinde bu organizasyon yapıldı. Götürebileceğimiz vatandaşlarımızı, talepte bulunan vatandaşlarımızı çok büyük bir çoğunluğunu şu anda götürüyoruz Türkiye'ye. İlave talep olduğu taktirde ek uçak seferleri yapılabilmesini teminen  çalışmaları sürdürüyoruz. Önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde başlatılan bu operasyonun ilgili makamların desteği ile başarıyla sonuçlandırılmış olması. Tabi şu tabloyu gördüğümüzde çok rahat ediyoruz. Vatandaşlarımızı burada bırakmadan götürebilmiş olmanın mutluluğu bu ve diğer ülkelere baktığımızda da bunu Amerika'da da yapan tek ülke biz varız" ifadelerini kullandı.

Yabancı uyruklu yolcuların bu sefere alınamadığını belirten Kılıç, "Çok kısıtlıydı 3 tane sefer. Onun için maalesef o imkan olmadı. Uçaklar tamamen doluydu. Ek sefer olduğu zaman ve uçaklar yer olduğu zaman tabiatıyla başka yerlerde yapıldı. Bugün Azerbaycan Büyükelçisiyle beraberdim. Birçok yerde Azerbaycanlı vatandaşları da alıp THY götürmüş İstanbul'a, oradan da Bakü'ye nakletmişler ama burada olmadı. Burada çok yüklüydü zaten 3 tane uçak vardı ve talep çok yüksekti" dedi. 

Yolculardan Ebru Altun, "Buraya turistlik amaçlı gelmiştik. Şu anda Türkiye'ye dönmek zorundayız. İş sebebiyle dönüyoruz, işten çağrılıyoruz o yüzden dönmek zorundayız. " diye konuştu. 

Ersun Yergin ise, "Annem, babam evde tek başına. Eşim orada ben burada kaldım yani tek başına olmuyor. Gitmek en iyisi. Bu uçağı bekliyordum . " dedi. 

https://www.youtube.com/watch?v=vaC09UhOJU8&feature=youtu.be
http://www.ankaramasasi.com/haber/6582/abdden-vatandasini-tahliye-edebilen-tek-ulke-turkiye
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.