Sanal alışverişe virüs dopingi

Ankara Masası
|
25 Nisan 2020, Cumartesi - 19:01
Sanal alışverişe virüs dopingi

Korona virüs sebebiyle temel ihtiyaçların internet üzerinden karşılayan tüketiciler, son bir ayda internet üzerinden yapılan alışveriş oranını yüzde 40 arttırdı.

Sanal alışverişte mağduriyet yaşanmaması için alışverişlerin kurumsal ve güvenilir siteler üzerinden yapılması önem taşıyor. Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, "Satıcılar e-ticaret iletişim bilgilerini siteleri üzerinden vermektedirler. Bu bakımdan satıcıların sitelerinde MERSİS (Merkezi Sicil Kayıt Sistemi) numaraları olup olmadığı kontrol edilmelidir. MERSİS numarası bulunan siteler güvenilir sitelerdir" dedi.

İnternetten alışverişin artmasıyla dolandırıcıların da  harekete geçtiğine işaret eden Yılmaz, maddi yardım, borç erteleme ve temizlik ürünleri gibi hassas konuların suiistimale zemin hazırladığını vurguladı.

3D SECURE SİSTEMİNİN MAĞDURİYETLERİ ÖNLEYEBİLİR

Sıtkı Yılmaz, tüketicilerin, sahte internet sitelerine yönlendirme, acil yardım adı altında bağış toplama, faiz indirimi, borç erteleme gibi bahanelerle kart bilgilerinin çalınabileceğini belirterek bu tür tuzaklara dikkat edilmesini istedi.

Özellikle telefon ve sahte sosyal medya hesapları üzerinden yapılan sözde indirimli ve ucuz satışların cazibesine kapılmamak gerektiğini anlatan Yılmaz, Kredi kartıyla yapılan alışverişlerde 3D Secure sisteminin mağduriyetleri önleyeceğini ifade etti.

Yılmaz, "İnternet alışverişlerinde, dolandırıcılığın yanı sıra diğer önemli bir risk de mal tesliminde karşılaşılmaktadır. Korana virüs nedeniyle mal tesliminde, kredi kartı ödeme işleminde güvenli sosyal mesafe korunmalı, teslim alınan mal nedeniyle hijyen koşullara son derece dikkat edilmelidir. Bu risklere dikkat eden tüketici hem dolandırıcılardan hem de korona virüs tehlikesinden korunmuş olur" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/6752/sanal-alisverise-virus-dopingi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.