Sen misin milleti dolandıran <br> Polis ses izinden yakaladı

Ankara Masası
|
16 Haziran 2020, Salı - 11:24
Sen misin milleti dolandıran <br>  Polis ses izinden yakaladı

Ankara’da telefonda kendilerini polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 şüpheli ses izinden tespit edilerek gözaltına alındı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine, telefonla aradıkları kişilere kendilerini "polis" olarak tanıtan bazı şüphelilerin dolandırıcılık yaptığı ihbarı ulaştı.

  Telefon dolandırıcıları tarafından sık kullanılan ‘adınız FETÖ soruşturmasına karıştı’ yalanıyla mağdurları dolandıran çete, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan “Parola Ayasofya” operasyonuyla çökertildi.

Mağdurların ihbarı üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptığı çalışmayla telefon dolandırıcılığı çetesinin izini sürdü. Yapılan incelemede, çete üyelerinin kendilerine polis süsü verdiklerini ve seçtikleri kurbanları telefonla arayarak isimlerinin FETÖ soruşturmasına karıştığını belirttiklerini tespit eden ekipler, şüphelilerin telefonlarını dinlemeye aldı.

Şüpheliler ses izlerinden tespit edildi

Yapılan telefon dinlemeleri sonucunda parayı teslim almadan önce mağdurlar ile aralarında “Ayasofya” ile “Fetih1453” şifrelerini belirleyerek güven veren telefon dolandırıcıları, desibelmetrik frekans mukayesesi ile tespit edilerek çökertildi.  

Bu sayede kimlikleri tespit edilerek gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/28377/sen-misin-milleti-dolandiran-polis-ses-izinden-yakaladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.