Çin Ankara Büyükelçiliği'nden Meral Akşener ve Mansur Yavaş'a mesaj

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 'Barın katliamı' konulu sosyal medya paylaşımlarına tepki gösterdi. Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, "Çin tarafı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" ifadelerine yer verildi.
Ankara Masası
|
06 Nisan 2021, Salı - 17:20
Çin Ankara Büyükelçiliği'nden Meral Akşener ve Mansur Yavaş'a mesaj

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı etiketleyerek Sincan Uygur Özerk Bölgesi'yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Akşener ile Yavaş'ın 'Sincan'ın barın kentinde katliam yapıldığı' yönündeki paylaşımlarını yanıtlayan elçilik paylaşımında şu ifadeler yer aldı: 

"Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir. Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır"

http://www.ankaramasasi.com/haber/696309/cin-ankara-buyukelciliginden-meral-aksener-ve-mansur-yavasa-mesaj
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.