Erdoğan'ın sözlerini kadınlar ayakta alkışladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan "AK Parti'nin kadınları için 'AKP'nin papatyaları' gibi yakıştırmalarla 'yeşil sermaye' gibi yaklaşımlarla ağzıma almaktan edep ediyorum, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle bu tür yakıştırmaların içine giren köşe yazarlarını, tüm kadın kollarım ve kadınlar adına kınıyorum." dedi. Erdoğan'ın sözleri salonda ayakta alkışlandı.
Ankara Masası
|
13 Ağustos 2020, Perşembe - 19:29
Erdoğan'ın sözlerini kadınlar ayakta alkışladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşunun 19. yıl dönümünde bir konuşma gerçekleştirdi.

Köşe Yazar Abdurrahman Dilipak'ın AK Partili kadınlara yönelik sözlerini eleştiren Erdoğan "AK Parti'nin kadınları için 'AKP'nin papatyaları' gibi yakıştırmalarla 'yeşil sermaye' gibi yaklaşımlarla ağzıma almaktan edep ediyorum, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle bu tür yakıştırmaların içine giren köşe yazarlarını, tüm kadın kollarım ve kadınlar adına kınıyorum." diye konuştu.

Erdoğan'ın sözleri AK Partili kadınlar tarafından ayakta alkışlandı.

"TÜM KADINLAR VE KADIN KOLLARIM ADINA KINIYORUM"

Erdoğan, son dönemde aile yapısı ve kadınlar üzerinden başlatılan tartışmalara değinirken, şu ifadeleri kullandı;

Ak Parti delikanlılarımız kadar hatta daha fazla genç kızlarımızın partisidir. Gerektiğinde onların adına pozitif ayrımcılık yapmaktan çekinmediğimiz bu noktada, kadınların elde ettiği kazanımları  kimse inkar edemez.Unutmayalım biz bu toprağı kadın erkek hep birlikte vatan yaptık. Bu devleti hep birlikte kurduk. Bu bayrağı hep birlikte yükselttik. En zor zamanlarımızda birlikte omuz omuza vererek ayakta kaldık. İstiklal Harbi'nde kadınların rolü neyse 15 Temmuz'da da kadınların rolü aynıdır. İlla bir kadın tanımlaması yapılacaksa Türk milleti 'aile erkil' bir millettir. Nasıl her ferdiyle milletimiz bir aileyse, ayrı ayrı da her bir ailemiz milletimizin ferdi olma yanında vatanımızın,bayrağımızın geleceğimizin teminatıdır. Ailenin temeline dinamit koyan hiçbir anlayış, hiçbir düzenleme, hiçbir ideoloji insani olmadığı gibi  meşru da değildir. 

Ve AK Parti'nin kadınları için 'AKP'nin papatyaları' gibi yakıştırmalarla 'yeşil sermaye' gibi yaklaşımlarla ağzıma almaktan edep ediyorum, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle bu tür yakıştırmaların içine giren köşe yazarlarını, tüm kadın kollarım ve kadınlar adına kınıyorum.

"HASTALIKLI ZİHNİYETE KURBAN EDİLMESİ YANLIŞTIR"

 Eğer AK Parti'nin Genel Başkanı olarak, ülkemin Cumhurbaşkanı olarak kadınlarımıza sahip çıkmada geri duracak olursak, hiçbir zaman bunun hesabını veremeyiz. Hal böyleyken, inancımızda ve değerlerimizde olmadığı halde toplumsal yapımıza sirayet eden kimi çarpık anlayışların ortadan kaldırılması da en önemli meselelerimizden biri olmuştur. Asırlarca kadını insan dahi saymayan, kız çocuklarını diri diri toprağa gömen o cahiliye dönemlerini biz özellikle lanetlemedik mi? Şimdi biz bu konularda Türkiye'ye kimsenin söyleyecek sözü olamaz. Gerek kadın, gerek erkek özgürlük her insan için kutsaldır. Hak her insan için kutsaldır. Emek her insan için kutsaldır. Bir cinayet işleyeni kim olursa olsun cinayettir, bir şiddet faili kim olursa olsun şiddettir. Hakaret, yapanı kim olursa olsun hakarettir, kadının adeta mülk gibi görülmesi yanlıştır. Gerekirse şiddetle yola getirilebileceğinin sanılması, ya benimsin ya kara toprağın gibi hastalıklı zihniyetlere kurban edilmesi yanlıştır. 

"BAZI TARTIŞMALARA NOKTA KOYMA ZAMANI GELDİ"

Bu çerçevede tarihi adımlar attık. Kadınlarımız lehine yaptığımız bunca şey varken, biz avuç sapkına da meydanı bırakmayacağız. Milletimizin millet, ailemizin aile olmasını zedeleyecek anlayışlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. PKK'nın kaçırdığı kız çocukları konusunda tek kelime etmeyenlerin, bırakın kadın meselesini, insana dair hiçbir konuda söz söyleme hakkı olamaz. Her konuda ortaya çıkıp sokaklara dökülen, medyayı seferber eden insan hakları savunucularından bir açıklama işittiniz mi? Meslek örgütlerinden dişe dokunur, açık, net bir tavır sergileyen oldu mu? Bu tavırlarıyla kendi konumlarını kendileri belirliyorlar. Bu konumun tarifi de iki yüzlü, ideolojik saplantılı, milletinin değerleriyle barışamamamış bir çizgidir. Bazı tartışmalara nokta koyma zamanı geldiğine inanıyorum. Kimi isimler, kendilerine asla yakıştıramayacağımız çirkin ifadelerle bu tartışmanın içinde yer almıştır. 

"KADINLARIN İFFETİNE EN KÜÇÜK BİR SALDIRIYA MÜSAADE ETMEYİZ"

Biz her türlü mücadeleye saygı gösteririz ama kadınlarımızın onuruna, iffetine yönelik en küçük bir saldırıya da müsaade etmeyiz. Adı, ünvanı ne olursa olsun birilerinin edebimizin el vermeyeceği ifadelerle AK Partili kadınlara bunları söylemesine sessiz kalamayız. Bu saygısızlığı en kısa sürede telafi edileceğine inanıyorum. Biz aile kurumunu zayıflatacak hiçbir işin içinde yer almayız. Aile hassasiyetimizi kimsenin tartısına sunacak da değiliz. Tweet atmak suretiyle benim kadın kollarımın başında olanlara istifasını vermelidir ya da gerekir, size mi soracağız ya? Bizim partimizin kadın kolları kendi demokratik tercihlerini kongreden kongreye kullanır, sizlerden icazet almaya ihtiyacımız yok. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/70605/erdoganin-sozlerini-kadinlar-ayakta-alkisladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.