Yolu kapattı, muhabirim dedi, polisle tartıştı, gözaltına alındı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde gece saatlerinde ilginç bir olay yaşandı. Aracının yakıtı biten şahıs, arabasından çıkarttığı sandalyeye oturarak yolu kapattı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine kendisini basın mensubu olarak tanıtan şahsın foyasını gazeteciler ortaya çıkardı.
Büşra Bayrak
|
15 Ağustos 2020, Cumartesi - 09:58
Yolu kapattı, muhabirim dedi, polisle tartıştı, gözaltına alındı

Olay,  Çankaya ilçesi İnönü Bulvarı Kara Kuvvetleri Komutanlığı önünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Enes A. yönetimindeki 34 RL 6754 plakalı otomobil, yakıtı bitince yol üzerinde durdu. Araç sürücüsü  Enes A. bunun üzerine otomobilinden çıkarttığı sandalye ile yolu kapattı. 

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.  Enes A. kendisine müdahale etmek isteyen ekiplere muhabir olduğunu söyleyerek yakasına taktığı kimliği gösterdi. 

Gazeteciler gelince kimliğin sahte olduğu anlaşıldı

Olay yerin gelen basın mensupları Enes A.’nın polise gösterdiği muhabir kimliğini fark etti. Kimliğin sahte olduğunu anlayan basın mensupları durumu polis ekiplerine aktardı.  Bunun üzerine ekipler, karşı çıkmaya devam eden Enes A.'yı kelepçeleyerek gözaltına aldı. Sürücüye,  yolu kapatmaktan, polise mukavemetten, sahte kimlik göstermekten ve maske takmamaktan işlem yapıldı. Benzini biten araç çekici yardımı ile yoldan kaldırıldı. 

 “Kendimi basın olarak tanıtmıyorum zaten basınım”

Sahte muhabir kimliğini nereden aldığı sorulan Enes A., kartını polis muhabirleri gazetesi derneğinden aldığını söyledi. Kimlik kartının üzerinde emniyet müdürünün imzası ve kaşesinin olduğunu ifade eden sürücü “Kendimi basın olarak tanıtmıyorum ben zaten basınım. Bu kimlikle reklam yapabiliyorum” dedi. Borsacı olduğu öğrenilen sürücünün aynı zamanda kendini polis muhabiri olarak tanıttığı da ortaya çıktı.

Vatandaşa polis, polise muhabirim dedi

Edinilen bilgiye göre, şüphelinin olaydan 1 saat önce başka bir sürücüyü makas atarak sıkıştırdığı ve ben polisim diyerek kimliğini gösterdiği ve polis çağrılmak istenince de olay yerinden kaçtığı tespit edildi.

Öte yandan polis ekiplerinin kez tarz sahte muhabir kimlikleri ile karşılaştığı öğrenildi.  

http://www.ankaramasasi.com/haber/79496/yolu-kapatti-muhabirim-dedi-polisle-tartisti-gozaltina-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.