Güvenlikçinin dikkati kadının hayatını kurtardı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde özel bir hastanede çalışan kadın, eski eşi tarafından öldürülmekten hastanenin güvenlik görevlileri sayesinde son anda kurtuldu. Güvenlik görevlilerinin olaya müdahalesi ise anbean güvenlik kameralarına yansıdı.
Büşra Bayrak
|
28 Ağustos 2020, Cuma - 12:56
Güvenlikçinin dikkati kadının hayatını kurtardı

Olay, 25 Ağustos Salı günü saat 09.30 sıralarında Çankaya ilçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki özel bir hastanede meydana geldi.

Kağıt toplayıcılığı yapan A.Ş. (40), saat 09.30 sıralarında av tüfeğini sırtına koyarak 1 yıl önce boşandığı eşi.Ö.D.,’nin(42) temizlik görevlisi olarak çalıştığı hastaneye geldi.

Hastanenin önünde şüpheli hareketlerde bulunan A.Ş. güvenlik görevlilerinin dikkatini çekti. A.Ş.’yi takibe alan güvenlik görevlileri sırtında kabarıklık olduğunu fark etti.  A.Ş.’nin üzerini arayan özel güvenlik ekipleri, şüphelinin sırtına gizlediği tüfeği buldu. Bunun üzerine  A.Ş'yi hastaneden uzaklaştıran güvenlik görevlileri, durumu polis ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, şüpheli A.Ş.’yi göz altına aldı. 

Eski eşini öldürmek için orda bulunduğunu itiraf etti

Tüfeğiyle birlikte yakalanan şüpheli,  ilk ifadesinde eski eşi Ö.D’yi öldürmeye geldiğini itiraf etti. Polisin yaptığı incelemede  şüphelinin fişeği namluya verdiği ve ateş etmeye hazır halde tuttuğu anlaşıldı. Cumhuriyet Savcısından alınan talimatla tüfeğe ve yakalanan fişeklere el konuldu. 

Eski eşini ve çocuklarını ölümle tehdit ediyormuş

Çankaya Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’ne götürülen A.Ş., ilk ifadesini değiştirerek, olay günü babasına ait  tüfekle hastanenin önüne nasıl geldiğini hatırlamadığını öncesinde de alkol tedavisi gördüğünü söyledi. A.Ş.’nin ikametinde yapılan aramada ise 54 ve 55 cm boylarında sallama bulundu.  A. Ş.'nin, eski eşi Ö.D.,’yi  ve çocuklarını sık sık ölümle tehdit ettiği öğrenildi.

Farklı suç kayıtları ortaya çıktı, mahkeme ev hapsini uygun gördü

Daha sonra savcılık, şüpheliyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme, A.Ş.'ye 2 ay süreyle elektronik kelepçe takılmasına, bu sürede evi terk etmemesine ve adli kontrol altında tutulmasına karar verdi. Ayrıca şüphelinin trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek, kasten yaralama, tehdit ve hakaretten toplam 6 suç kaydı olduğu öğrenildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/116353/guvenlikcinin-dikkati-kadinin-hayatini-kurtardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.