Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkede mikserler var. İçişleri Bakanımızı hedef alan saldırıların gerisinde ülkemizde sağlanan güven ikliminden duyulan rahatsızlık var. Terör örgütleri gibi suç örgütleriyle de mücadelede İçişleri Bakanımızın yanınızdayız. Binali Yıldırım'ın da oğlu üzerinden hedef alınması asıl niyeti gösteren başka bir işarettir" dedi.
Ankara Masası
|
26 Mayıs 2021, Çarşamba - 12:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Suç örgütleri ile mücadele konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a destek verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkede mikserler var. Süleyman Soyluyu hedef alan saldırıların hedefinde güven ortamından duyulan rahatsızlık var. İçişleri Bakanımızın yanında olacağız. Ülkemizde yıllarca Başbakanlık, Meclis Başkanlığı yapmış Binali Yıldırım'ın da oğlunun hedefe alınması asıl hedefi gösteren başka bir işarettir. Arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik saldırılara müsaade etmediysek buna da müsaade etmeyeceğiz. Suç örgütü mensuplarını dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar takip ediyoruz. Ülkemize getirip yargıya teslim edilene kadar peşini bırakmayacağız. Tüm yalan ve iftiralar araştırılıp ortaya dökülecektir." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Rize ziyareti üzerinden yüklenen Erdoğan, sözlerinin devamında taciz iddialarını hatırlatarak CHP'yi hedef aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"AK Parti olarak en büyük başarımız hükümetlerimiz döneminde çalışacakları iş sağlamak olmuştur. Son dönemde ülkemizdeki güven ve istikrar iklimini hedef alan saldırıların gerisinde insanımızın elindeki bu büyük imkanı alarak gençlerimizi karamsarlığa sürükleme olduğu açıktır. Oyunları, tuzakları bozacağız. Bu sinsi operasyonu akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sadece hakka ve hakikate bakarak yolumuza devam edeceğiz. Kimin terör örgütleriyle, kimin suç çeteleri ile yeminli Türkiye düşmanları ile yürüdüğünü memleketimiz görüyor." ifadelerini kullandı.

"Uzlaşma yeni anayasa çalışmaları için ümit vericidir"

 "Adalet insanın en çok hassasiyet gösterdiği konudur. Adaletin temelinde dışa bağımlılığı kaldırma vardır. Bağımsız ve tarafsız yargı da adaletin temelidir. Geçmişte belli bir ideolojiye hizmet eden Hakimler ve Savcılar Kurulları'nı önce vesayet güçlerinin ardından FETÖ'nün yargıyı araçsallaştırdığı dönemlerin ağır tecrübelerini hep birlikte ağır bedeller ödeyerek yaşadık. Bugün aynı kurulda milletin seçtiği Cumhurbaşkanı ve vekillerin seçtiği üyeler var. Dün seçim gerçekleştirildi. Kurula üye seçilmesinde uzlaşmayı sağlayan siyasi partilere teşekkür ediyorum. Bu uzlaşma yeni anayasa çalışmaları için de ümit vericidir. İnşallah yeni anayasa da milletin vicdanından da çıkacak, yarınlara bırakacağımız en değerli miras olacaktır." 

"Sözde babaların racon kestiği Türkiye yok artık"

Geçmişte etki sahibi olan suç örgütlerini 19 yıl boyunca ellerindeki imkanları alarak birer birer çökerttik. Bir dönem ülkenin dört bir yanında türemiş, kerameti kendilerinden menkul, sözde babaların racon kestiği Türkiye'yi hukuktan başka yöntemlerin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik. Uyuşturucu suçları ile mücadele ederken kimsenin gözünün yaşına bakmadık. Dünyada uyuşturucu suçlarına en ağır ceza verilen ülkelerin başında geliyoruz. Sadece son 3.5 yılda 750 bine yakın uyuşturucu suçu şüphelisi gözaltına alınmıştır. Organize suç örgütlerine karşı 5 yılda 21 binden fala kişi gözaltına alınmış, 8 bine yakın kişi tutuklanmıştır. Kaçakçılık operasyonlarında da tarihi rekorlar kırılmıştır. Suç sayıları azalırken suçların aydınlatılma oranları da giderek yükselmektedir. 

Meral Akşener'e yanıt

Terörle çetelerle mücadelede elde edilen bu başarılar birilerini rahatsız etti. Gelin hanım beni Netenyahu ile aynı kefeye koyup memleketime gidiyor. Orada ona güzel bir ders veriliyor. Rize'nin uşağına bu şekilde hakaret edip bebek katillerinin yanına koymaya kalkarsan yapılacak olan budur. Yine dua etsin ki gelin hanıma çok ileri gitmeden ders verdiler. Bu da Rizeli'nin edebini gösterir.

"Seçim Haziran 2023'te"

Ülkemizi suç örgütleri üzerinden kıskaca almak ve bundan siyasi sonuçlar üretme peşindeler. Seçimin 2023'te yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen, erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları açık. Boşuna uğraşmayın seçim Haziran 2023'tedir.

CHP Genel Merkezi tacizcilerin onları koruyanların işgali altındadır. Şu anda CHP Genel merkezi hırsızların ve onları koruyanların işgali altındadır. CHP Genel Merkezi terör örgütlerine destek verenlerin ve onları koruyanların işgali altındadır. Şu anda CHP Genel Merkezi suç örgütlerine piyonluk yapanların işgali altındadır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/797860/cumhurbaskani-erdogandan-suleyman-soylu-ve-binali-yildirim-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.