Yeni kabus kara mantar

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/06/yeni-kabus-kara-mantar/
|
06 Haziran 2021, Pazar - 14:23
Yeni kabus kara mantar

Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan koronavirüs salgınından sonra kara mantar salgını da onlarca ülkeye sıçradı.

İlk olarak 2019'un son günlerinde hayatımıza giren koronavirüs gezegenimizin ortak gündemi olmaya devam ederken uzmanlardan korkutan bir açıklama geldi. Henüz Kovid salgını sona ermemişken dünya kara mantar olarak bilinen salgın ile karşı karşıya.

Siyah mantar olarak bilinen göz hastalığı "mukormikoz" vakalarının artması endişeye yol açıyor. Gelen ilk bilgilere göre, siyah mantar salgını çoğunlukla koronavirüs hastalarını etkiledi. Uzmanlar söz konusu salgın nedeniyle hastaların yaklaşık yüzde 60'ının gözlerinden biri veya her ikisini kaybettiğini duyurdu. Zira bu göz hastalığı ile mücadele kapsamında doktorlar hastaların gözlerini ameliyat ile çıkarmak zorunda kalıyor.

Hindistan'da on binlerce hastada görülen bu hastalık şimdiden çevre ülkelere yayılırken uzmanlar 'kara mantar'a karşı en savunmasız grubu açıkladı. BBC'de yer alan habere göre, doktorlar, Covid tedavisinde kullanılan stereoidlerle bağlantısı olduğunu söylüyor. Özellikle diyabet hastaları risk grubunda görülüyor. Manchester Üniversitesi'nden Dr. David Denning, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında 'Mukormikoz, zayıf kontrol edilen diyabetle güçlü bir şekilde bağlantılıdır' ifadesine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/821930/yeni-kabus-kara-mantar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.