Akşener'den Bakan Kurum'a tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, müsilaj istilasına karşı gerekli önlemlerin alınmadığını belirterek Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a tepki gösterdi. Akşener, "Kardeşim sen bu konunun bakanı olarak ne işe yarıyorsun? Seni oraya koltuk boş kalmasın diye mi oturttular?" diye sordu.
Ankara Masası
|
09 Haziran 2021, Çarşamba - 10:51
Akşener'den Bakan Kurum'a tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in gündeminde Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj istilası vardı.

"Bu bela yeni değil." diyen Akşener, "İlk olarak 2007 yılında ortaya çıktı. Bugüne göre çok daha küçük boyuttaki felaket, 2 yılda temizlenebildi. Peki sonra ne oldu? 2020 yılının kasım ayında yeniden ortaya çıktığında bilim dünyası başta bakanlık olmak üzere ilgili birimleri uyardı." ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uyarılara rağmen salgını sıradan bir plakton artışı olarak gördüğünü savunan Akşener, müsilajın artması ardından acil eylem planı yapılmasına karar verildiğine işaret etti.

" Bilimin uyarısı, vatandaşın tepkisi yetmiyor"

Bakan Murat Kurum'u hedef alan Akşener, "Onlarca bilim insanının aylarca yaptığı uyarılara kulak asmayan bakanlık, Sayın Erdoğan, "Çevre bizim işimiz" deyine nihayet adım attı. İşe bakar mısınız? Devletin bakanı "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla" demeden işe başlayamıyor. Bilimin uyarısı, vatandaşın tepkisi yetmiyor. Kardeşim sen bu konunun bakanı olarak ne işe yarıyorsun? Seni oraya koltuk boş kalmasın diye mi oturttular? Seni o koltuğa sağa sola git, fotoğraf çektir diye mi oturttular?" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/827137/aksenerden-bakan-kuruma-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.