Etimesgut'un Türk Tarih Müzesi ve Parkı minik öğrencileri ağırladı

Şanlı Türk tarihini doğru kaynağından tüm yönleriyle anlatmayı amaçlayan Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı öğrencileri ağırladı. Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde müzeyi ziyaret ederek, müzedeki heykel, rölyef ve 3 boyutlu resimleri yakından incelediler.
Büşra Bayrak
|
09 Haziran 2021, Çarşamba - 12:54
Etimesgut'un Türk Tarih Müzesi ve Parkı minik öğrencileri ağırladı

Özel bir anaokulda eğitim gören minik öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkını ziyaret etti.

İskit/Saka döneminden başlayarak, Göktürk kağan ve hatunlarını, 16 Türk devleti kurucularını, Selçuklu sultanlarını, Osmanlı padişahlarını, Kurtuluş Savaşı komutanlarını, büyük Türk-İslam düşünürlerini, Türk Cumhuriyetleri’ni temsil eden yazar ve düşünürleri ve Cumhuriyet dönemi bilim insanı, şair ve yazarlarını temsil eden heykellerin yanı sıra Ergenekon Destanı, Kürşat ve 40 çerisi, İstanbul’un fethi, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı kompozisyonlarının yer aldığı müzede tarihe yolculuk yapan çocukların son durağı açık müze alanında bulunan Türk otağı oldu.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de çocuklarla sohbet ederek müzenin Türk tarihinin doğru kaynaktan en doğru şekliyle gelecek nesillere aktarılmasında çok önemli bir rol oynadığını söyledi.

Şanlı Türk Tarihi burada

Toplam alanı 6 bin metre karesi kapalı 50 bin metrekaresi açık müzede şanlı tarihine ait birçok unsurun sergilendiğini kaydeden Demirel, "Türk Tarih Müzemiz ilkokul çağındaki bir çocuğu da, lise ve üniversite eğitimi gören gencimize de tarihi araştırma yapan akademisyenlerimize de kaynaklık edecek çok kapsamlı bir çalışmadır. İlçemize, başkentimize, ülkemize ve büyük Türk dünyasına hayırlı olsun" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/827350/etimesgutun-turk-tarih-muzesi-ve-parki-minik-ogrencileri-agirladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.