Ukrayna ve Finlandiya da kademeli normalleşme

Ankara Masası
|
30 Nisan 2020, Perşembe - 09:49
Ukrayna ve Finlandiya da kademeli normalleşme

Avrupa’da Covid-19 önlemleri gevşetilmeye devam ediyor. Finlandiya'da okullar 14 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak açılacak. Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, 18 Mart'tan bu yana kapalı olan okulların 14 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak açılacağını duyurdu. Başbakan Marin, lise ve meslek okullarındaki öğrencilerin uzaktan eğitime devam edeceğini belirtti.

Finlandiya'da salgının yayılma hızı yavaşlama belirtileri gösterirken hayatını kaybedenlerin sayısı 206'ya, toplam vaka sayısı 4 bin 906'ya yükseldi. Ülkede toplam 89 bin 800 Covid-19 testi yapıldığı belirtilirken virüsü yenip taburcu olanların sayısı 2 bin 800 olarak açıklandı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de  de 12 Mayıs'tan itibaren karantina kuralları gevşetilecek. Konuya ilişkin Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko'dan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre karantina kuralları etaplar halinde esnetilecek. Yeni uygulamanın birinci kısmı 12 Mayıs'ta başlıyor. Bu tarihten itibaren marketler, kafe ve restoranlar, güzellik salonları, atölyeler, avukatlık büroları, arabalı sinema salonları gibi yerler açılacak, ancak sıkı sağlık tedbirleri uygulanacak. Okullar, çocuk parkları, spor parkurları, piknik alanları gibi yerler ise kapalı kalmaya devam edecek.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, ülke genelindeki vaka sayısını 9 bin 866, can kaybını 250 olarak açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/8277/ukrayna-ve-finlandiya-da-kademeli-normallesme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.