AB-ABD zirvesinden Türkiye açıklaması

Avrupa Birliği (AB) ile ABD arasındaki zirve toplantısı sonunda ortak bir açıklama yayımlandı. Açıklamada Türkiye'ye ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere de yer verildi.
Samet Dirican
|
16 Haziran 2021, Çarşamba - 08:55
AB-ABD zirvesinden Türkiye açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen AB-ABD Zirvesi bittikten sonra ortak açıklama yayımladı.

AB ile ABD arasında gerçekleşen zirvede birçok konu görüşüldü. Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamanın uluslararası ilişkiler ile ilgili kısmında Doğu Akdeniz ve Türkiye'ye de yer verildi.

Türkiye ile iş birliği...

Açıklamada şu ifadeler yer aldı, "Farklılıkların iyi niyetli diyalog ve uluslararası hukuk uyarınca çözülmesi gereken Doğu Akdeniz'de gerginliğin sürdürülebilir şekilde düşürülmesi için el ele çalışmaya kararlıyız. Demokratik bir Türkiye ile iş birliği ve karşılıklı çıkara dayalı bir ilişki hedefliyoruz."

Suriye konusu...

Suriye konusunda ise Beşşar Esed'in kazandığı savunulan seçimin yasa dışı olduğu vurgulanarak, Esed rejiminin acımasız suçlarından dolayı hesap vermesi ve BM Güvenlik Konseyi kararları ışığında siyasi bir çözüm için uluslararası camiaya çağrı yapıldı.

Rusya'ya karşı daha yüksek diyalog

Ortak açıklamada Rusya'ya karşı tavırda "birlik" vurgusu yapılırken ABD ile ABD'nin politikaları ve eylemlerini koordine edebilmek amacıyla Rusya konulu AB-ABD yüksek düzeyli diyaloğu kurulması planı bulunduğu açıklandı.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/837071/ab-abd-zirvesinden-turkiye-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.