İbrahim Halil Oral'dan kademeli su faturası açıklaması

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Başkent'te uygulamaya girecek kademeli su faturası tarifesinin sosyal belediyecilik anlayışının bir örneği olduğunu söyledi. AK Partili belediyelerden daha ucuz bir fiyata su verildiğini vurgulayan Oral, ​"Mansur Yavaş'ı çok başarılı buluyorum." dedi.
Ankara Masası
|
16 Haziran 2021, Çarşamba - 10:37
İbrahim Halil Oral'dan kademeli su faturası açıklaması

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım, Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat ve Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir’in sorularını yanıtladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik "Sosyal medya belediyeciliği yapıyor" şeklindeki eleştiriler hatırlatılan Oral, "Ben Mansur Yavaş'ı çok başarılı buluyorum. Haksızlık etmeyelim." dedi. 

Yavaş'ın 2,5 yıldır iktidarda olduğuna dikkat çeken Oral, iddia sahiplerinin de düşünülmesi gerektiğini belirterek "Mansur Yavaş'ın belediyeciliğini, bir önceki belediye başkanının yaptıkları noktasından değerlendirenler tabii böyle söyleyecek." şeklinde konuştu. 

Ankara'da kademeli su faturası dönemi 

Başkent'te uygulamaya girecek kademeli su faturası tarifesine değinen Oral, teklifin kabul edilmesi ardından "Mansur Yavaş suya zam yaptı" şeklinde haberler çıktığına işaret etti. 

Buna rağmen AK Partili belediyelerden daha ucuz bir fiyata su verildiğini vurgulayan Oral, "Sosyal yardım alan vatandaşların faturalarına zam gelmeyecek. Hatta tam aksine suyun metreküpünü 1 liradan alacaklar. Kalabalık ailelerin de 10 metreküpten fazla su kullanmayacağı kanaatindeyim. 10 metreküpten fazla kullananlardan da onun bedeli alınacak. Burada sosyal belediyecilik anlayışının tezahürü var." diye ekledi. 

" Böyle bir partizanlık olabilir mi?"

Ankara'da geçmiş dönem ile şimdiki metro çalışmalarına değinen Oral, şöyle devam etti:

"Daha önce protokol ile 20 milyona alına bir metronun ihalesini şimdi 25-30 milyona alıyorlar. Sebebi ne? Böyle bir partizanlık olabilir mi? Şimdi bu metroyu her ay 30 milyon vermek suretiyle Mansur Yavaş mı yapmış oluyor, yoksa daha önceki hükümet mi yapmış oluyor? Ankara'da Eskişehir yolunda battı-çıktılar yaptı. Daha önceki yönetimin de yaptığı farklı bir şey yoktu. Kamuoyuna açık ihalelerden devlete aktarılan para bile Mansur Yavaş'ın başarısını gösterir. Pandemi döneminde vatandaşlara sosyal yardım verdi. Şimdiye kadar vatandaşlara ne doğalgaz faturası borcu ne de su faturası geldi. Bunlar sosyal belediyeciliktir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/837266/ibrahim-halil-oraldan-kademeli-su-faturasi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.