Ankara Şehir Hastanesi yoğun bakım doluluk oranı açıklandı

Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, yoğun bakım doluluk oranlarını açıkladı.
Samet Dirican
|
16 Haziran 2021, Çarşamba - 11:21
Ankara Şehir Hastanesi yoğun bakım doluluk oranı açıklandı

Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, “Kapanma ile beraber tedrici bir düşüşümüz başladı. Toplumsal hareketlilik düşünce otomatik olarak bulaş da azalıyor. Bu bulaş azalması da bize vaka sayılarında düşüş olarak direkt yansıyor. Önce polikliniğimiz düşüyor. Daha sonra servise yatırdığımız hasta sayısı, en son da yoğun bakıma da etki ediyor." dedi.

"Önceki rakamın yüzde 20'lerinde bile değiliz"

Birinci dalganın 3’üncü piki olarak adlandırılan dönem sonrasında gerçekleştirilen tam kapanma ve sonrasındaki kademeli normalleşme adımları ile birlikte bariz bir şekilde hastaneye Covid-19 şikayeti ile başvurunun azaldığına dikkat çeken Surel, “Kapanma ile beraber tedrici bir düşüşümüz başladı. Toplumsal hareketlilik düşünce otomatik olarak bulaş da azalıyor. Bu bulaş da azalması da bize vaka sayılarında düşüş olarak direk yansıyor. Önce polikliniğimiz düşünüyor. Daha sonra servise yatırdığımız hasta sayısı, en son da yoğun bakıma da etki ediyor bu. Şu anda kapanmadan önceki rakamın yüzde 20’lerinde bile değiliz. Biz Ankara Şehir Hastanesi olarak Ankara çevresinden de birçok hastayı kabul eden bir kurum olmamıza rağmen şükürler olsun ki çok az sayıda hastamız var” ifadelerini kullandı.

"Dünya ortalamasının üzerinde olmak mutluluk verici"

Ankara Şehir Hastanesi konumu ve kapasitesi itibariyle Covid-19 pandemisinin başından bu yana lokomotif görevi görürken, bu kapsamda hastalara hizmet vermekten çok mutlu olduklarını belirten Başhekim Surel, “Ankara’daki sağlık kapasitesinin büyük bir kısmını bünyesinde bulunduran Ankara Şehir Hastanesi tabii ki lokomotif olacak ve hizmetin yekününü verecek. Ama şükürler olsun ülke genelinde ve uluslararası arenada yapılan hizmetlerde görüldü ki, buradaki sağlanan kapasite ve verilen hizmetle dünya ortalamalarının çok üzerinde bir başarıyla hastalarımızı tedavi etmiş olmak bizleri çok mutlu etti. Literatüre bu anlamda çok fazla katkı vermiş olmak, hocalarımızın tespit ettiği çözümleri hastalarımıza uygulayarak onlara daha fazla katkı vermiş olmak ve bunları dünya literatürü ile paylaşmak tabi ki bizleri daha çok mutlu ediyor” diye konuştu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/837335/ankara-sehir-hastanesi-yogun-bakim-doluluk-orani-aciklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.