Bülent Kuşoğlu: Bu zihniyet Kurtuluş Savaşı'nda yer almadı

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, iktidarı siyasal-İslamcı olarak nitelerken "Bu zihniyet ne Kurtuluş Savaşı’na ne de Cumhuriyet’in kuruluşuna katılmadı" dedi.
Ankara Masası
|
22 Haziran 2021, Salı - 21:57
Bülent Kuşoğlu: Bu zihniyet Kurtuluş Savaşı'nda yer almadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım, Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat ve Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir’in sorularını yanıtladı.

Kuşoğlu, iktidara yönelik eleştirilerde bulunurken, dikkat çeken ifadeler kullandı.

İktidarın savunduğu zihniyetinin Kurtuluş Savaşı'nda yer almadığını belirten Kuşoğlu "Şuanda iktidar olan zihniyetin, muhafazakar zihniyetin özellikle ne Kurtuluş Savaşı’na ne de Cumhuriyet’in kuruluşuna katılmadığını biliyoruz. Katılmamış 80 yıl boyunca hep eleştirmiştir bu zihniyet. Sonra iktidar oldu. Demokrasinin getirdiği çok büyük bir nimet. 19 yıldan beri iktidarlar. Ama hep eleştirdiği bu cumhuriyetle ilgili farklı bir şey yapamadı maalesef. Daha iyi bir şey yapamadı, daha iyi bir şey üretemedi. Ne ekonomiyle ilgili olarak ne başka alanlarla ilgili olarak." dedi.

"İslam demokrasisine örnek olacak"

Türkiye'nin İslam dünyasına örnek olacağını söyleyen Kuşoğlu "Bu siyasal İslamcı iktidar, seçimle geldi, seçimle gittiği zaman Türkiye demokrasisi bir üst lige çıkmış olacak. Çünkü İslam ülkeleri arasında ilk defa seçimle gelen siyasal İslamcı iktidar, seçimle gitmiş olacak. İktidarın gitmesiyle Türkiye, İslam ülkelerine, İslam demokrasisine örnek olacak." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/845916/bulent-kusoglu-bu-zihniyet-kurtulus-savasinda-yer-almadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.