DİSK yasak dinlemedi, 15 gözaltı var

Ankara Masası
|
01 Mayıs 2020, Cuma - 12:44
DİSK yasak dinlemedi, 15 gözaltı var

İzinsiz yürüyüş yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Beşiktaş'ta bulunan DİSK Genel Merkezi’nde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle sabah saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen toplanarak izinsiz bir şekilde Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Polis, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı.

DİSK, korona virüs salgını ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağını dinlemedi. Covid-19 salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında bu yıl iptal edilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim’e yürümek isteyen DİSK üyelerinin otobüsle Taksim’e gidişlerine izin verildi. Ancak 30 kişilik grup, Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Polis, sokağa çıkma kısıtlamasını hatırlattı. Valiliğin de yürüyüşe izin vermediğini belirten emniyet güçleri, grup temsilcilerini araçlarla Taksim Meydanı’na götürmek istedi. Sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen yürümekte ısrar eden grup, polise mukavemette bulundu. Kendilerini durduran polise karşı koyan 30 kişilik gruptan 15 kişigözaltına alındı.

Öte yandan, Covid-19 tedbirleri çerçevesinde Taksim’e gidecek DİSK üyeleri için geceden araç tahsisi yapıldığı, ancak DİSK Genel Merkezi’nden “Taksim Meydanı’na yürüyeceğiz” diyerek İstanbul Valiliği’ne gece yarısı faks çekildiği, yetkililerin ise bu talebe olumsuz yanıt verdiği öğrenildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/8692/disk-yasak-dinlemedi-15-gozalti-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.