Koronavirüs kör etti

Çalıştığı hastanede koronavirüse yakalanan genç hemşire, tedavi sürecinde tatma ve duyma duyusunu kaybettikten sonra görme yetisini de kaybetti.
Ankara Masası
|
18 Ağustos 2020, Salı - 12:05
Koronavirüs kör etti

Çalıştığı hastanede koronavirüse yakalanan,tedavi sürecinde görme duyusunu kayberek hiçbir şey göremeyen 25 yaşındaki Hemşire Kübra Aslankılıç,Kovid servisinde  çalışırken virüsün bulaştığını,tedavi sürecindeyken tatma ve koku duyularını kaybettiğini bir sabah uyandığında silüet ve sis gördüğünü aktardı.

Hemşire Kübra Aslankılıç ''Biz 6 kişi başlamıştık Covid servisine. Tüm kalp ve damar cerrahisi servisi gönüllü olarak çıkıp Covid servisine başladı. Pandemi'nin 20'inci gününde 5'imiz Covid'e yakalandık. 5'imiz de hastanede yattık.''dedi.

Yapılan tetkikler sonucunda virüsün gözün arkasındaki damarlara tutunmuş ve görme kaybına sebebiyet  olduğu anlaşıldı. Ağır bir tedavi sürecine giren Hemşire Aslankılıç,''Her sabah görecek miyim diye sürekli ışığa bakmaya çalışıyorum,televizyon açıyorum ama ikinci günden sonra ağır bir depresyon gibiydi benim için gözümü bile açmak istemiyordum'' diyerek aslında hastalığın ne derece hasarlar verebileceğini dile getirdi.


14 günlük tedavinin sonunda görmeye başladığını söyleyen Kübra Aslankılıç,''Hem koku alamıyorsunuz hem tat alamıyorsunuz hem de göremiyorsunuz.Yaşamıyor gibisiniz.Hiçbir şeyin anlamı yok.''diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/87687/koronavirus-kor-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.