Başkent'te uluslararası öğrencilerin mezuniyet coşkusu

Dünyanın dört bir yanından gelerek Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) Türkiye Bursları programıyla yükseköğrenimlerini tamamlayan öğrenciler mezun oldu.
Samet Dirican
|
08 Temmuz 2021, Perşembe - 12:10
Başkent'te uluslararası öğrencilerin mezuniyet coşkusu

Dünyanın dört bir yanından gelerek YTB’nin Türkiye Bursları programıyla yükseköğrenimlerini tamamlayan uluslararası öğrencilerin mezun olduğu ve çalıştıkları alanlarda başarılarıyla öne çıkan Türkiye Mezunlarının ödüllendirildiği “Türkiye Mezun Ödülleri ve Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni” gerçekleştirildi. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen uluslararası öğrenciler mezuniyet töreninin ardından ülkemizdeki üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim alan öğrenciler memleketlerine döndü. Öğrenciler eğitim aldıkları alanlarda ülkelerine katkı sağlayacak.

Bakan Ersoy'da katıldı

Koronavirüs tedbirleri altında sınırlı sayıda katılımla Ankara’da yapılan mezuniyet törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, YTB Başkanı Abdullah Eren, bazı ülkelerin büyükelçileri ve 71 ülkeden 200 öğrenci katıldı. Törende bazı mezun öğrenciler de çevrim içi olarak yer aldı. Programda başarılı mezunlar da ödüllendirildi.

Tarifsiz bir duygu

Türkiye Mezunları ailesinin çok güzel başarı hikayelerine imza attığını vurgulayan Bakan Ersoy, dört farklı kategoride ‘Türkiye Mezunları Ödülleri’ takdim ettiklerini söyledi. Ersoy, “Bundan 9 yıl önce çıktığımız yolda geldiğimiz bu noktayı görmek, hayatlarına dokunduğunuz insanların başarılarına şahit olmak gerçekten tarifsiz bir duygu” diye konuştu.

Bizim ortak bir ülkemiz var: Türkiye

Törende konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye Mezunları Dernekleri ve mezunlarını desteklemeye gayret ettiklerini bildirerek 70'den fazla ülkeye rapor hazırladıklarını ve hangi kalite ve vasıfta öğrenci alınacağının çalışmasını yaptıklarını söyledi. Eren, “Bizim ortak bir ülkemiz var; Türkiye. Ortak bir dilimiz var; Türkçe. Ortak bir amacımız var; eğitim. Ortak bir idealimiz var; barış. Ortak da bir kimliğimiz var; bu da Türkiye mezunu olmak” şeklinde konuştu.

Türkiye'ye ve kendi ülkelerine katkı sağlayan mezunlarımız var

Dünyanın 150'den fazla ülkesinde Türkiye mezunu öğrenci bulunduğunu bildiren Eren, 70'den fazla ülkeden mezun öğrenciler ve ailelerin de çevrim içi olarak programa bağlandığını aktardı. Mezuniyetin yanı sıra uluslararası mezunlara yönelik ödül töreni de yaptıklarını belirten Eren, “Türkiye çok farklı alanlarda son 15 yıldır bir uğraşın içerisinde. Buradan Türkiye'nin ne kazandığını da göstermek istiyoruz. Muazzam bir kazanımımız var. Şundan emin olunuz ki bu burslar marifetiyle dünyanın çok farklı yerlerinde sadece gönül elçilerimiz yetişmiyor. Somut olarak Türkiye'ye ve Türkiye'yle kendi ülkeleri arasında katkı sağlayan mezunlarımız var” dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/876963/baskentte-uluslararasi-ogrencilerin-mezuniyet-coskusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.