Tuz Gölü'ndeki flamingo ölümleriyle ilgili harekete geçildi

Bir bölümü Ankara sınırları içinde yer alan Tuz Gölü'nde ölen flamingoların üzerinde inceleme yapılıyor.
Ankara Masası
|
14 Temmuz 2021, Çarşamba - 18:11
Tuz Gölü'ndeki flamingo ölümleriyle ilgili harekete geçildi

Ankara, Aksaray ve Konya sınırları içerisinde bulunan Tuz Gölü'nün Cihanbeyli ilçesi Gölyazı Mahallesi sınırları bölgesinde ölen flamingolardan örnek alındı.

Bölgeye; jandarma ekipleri, Konya Çevre Şehircilik Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri geldi. Ölen flamingolardan örnekler alan yetkililer, ölüm sebeplerinin araştırılması için ölü flamingoları laboratuvara götürmek üzere poşetledi.

Her sene kuluçka için gelen ve yetişkinlik dönemine kadar burada kalan flamingoların bu sene sayılarının hızlı bir şekilde düşmesi ve çok sayıda ölümün gerçekleşmesi yetkililerce araştırılacak. 

"İnşallah bu tabloyla bir daha karşılaşmayız"

Ekiplerle birlikte bölgede incelemeye katılan doğa fotoğrafçısı Mehmet Emin Öztürk, “Şu anda Cihanbeyli ilçesinin Gölyazı sınırlarında bulunan Tuz Gölü’ndeyiz. DSİ’den Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlıktan birçok kurum bölgeye gelerek inceleme başlattılar. Buradaki ölen flamingoların bazılarını poşetler içerisine alarak, laboratuvarlarda incelenmek üzere götürdüler. İnşallah bundan sonraki senelerde, bu tabloyla bir daha karşılaşmayız. Flamingo popülasyonunda bir azalmaya gitmez” dedi.

Bakanlık ve kurum yetkilileri yaklaşık 20 kilometrelik Tuz Gölü havzasında incelemelerine devam ediyor.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/890400/tuz-golundeki-flamingo-olumleriyle-ilgili-harekete-gecildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.