Abdullah Gül isminin geçtiği tartışmalar için ne düşünüyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet gazetesine verdiği röportaj ardından ismi yeniden gündeme gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın çevresine "Bırakın millet tartışsın, konuşsun" dediği belirtildi.
Ankara Masası
|
19 Ağustos 2020, Çarşamba - 09:55
Abdullah Gül isminin geçtiği tartışmalar için ne düşünüyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet gazetesine konuştu. CHP liderine, 2023’te Cumhurbaşkanı adaylarının Abdullah Gül olacağı söylentisi soruldu. "Bu konuda bize gelen hiçbir şey yok. Olmayan bir konuda bir düşünce beyan etmemizin mantığı yok." diyen Kılıçdaroğlu, "Abdullah Gül’den neden bu kadar korkuyorlar?" diye sordu. İşte Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ismini yeniden ön plana çıkardı. Peki Abdullah Gül,isminin geçtiği tartışmalar için ne düşünüyor?

Habertürk yazarlarından Sevilay Yılman, konuyu bugünkü köşe yazısına taşıdı. Habertürk yazarı, Gül'ün yakın çevresinden gelen "Bir şeyler diyecek misiniz kamuoyuna?” sorusuna “Hiçbir şey demeye gerek yok! Bırakın millet tartışsın, konuşsun…” yanıtını verdiğini aktardı. Gül'ün söz konusu tartışmalarda isminin geçmesinden kesinlikle rahatsız olmadığını belirten Yılman şunları yazdı:

***

Bir siyasetçi için en büyük konfor budur!

Siyasette uzun zaman hiçbir makam, mevkiiye, pozisyona sahip olunmamasına rağmen konuşulmak, tartışılmak…

Bence 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için şu son günler onun açısından en keyifli günler.

Bazıları sanabilir ki Sayın Gül bütün bu olup biten tartışmalardan falan rahatsız.

Kesinlikle değil!

Dün ona çok yakın olduğu bilinen isimleri yokladım biraz.

“Tam aksine büyük bir memnuniyet duyuyor ismi üzerinden yapılan bu tartışmalardan” diyorlar ve hatta etrafındakilerin; "Bir şeyler diyecek misiniz kamuoyuna?” sorusuna; “Hiçbir şey demeye gerek yok! Bırakın millet tartışsın, konuşsun…” yanıtını verdiğini söylüyorlar.

Doğruya doğru... Çok da haklı bu tutumunda Sayın Gül.

Kim olsa onun yerinde aynı duyguda olurdu.

Hangi siyasetçi istemez ki...

Tek bir laf etmeden...Tek bir somut adım atmadan ya da davranış sergilemeden gelecek kariyerinin toplumda hararetle tartışılmasını.

Hiçbir şey yapmıyor. Çekildiği köşesinde oturuyor sessiz sedasız ama bir biçimde adı gündeme geliyor ve toplumun hafızası da bu sayede sürekli yenileniyor...

***

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız




http://www.ankaramasasi.com/haber/89314/abdullah-gul-isminin-gectigi-tartismalar-icin-ne-dusunuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.