Kılıçdaroğlu'ndan Abdullah Gül açıklaması

Cumhurbaşkanı adaylarının Abdullah Gül olacağı iddiası sorulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "hayır" diyemedi. CHP lideri benzer tartışmaların erken olduğunu dile getirmekle yetindi.
Ankara Masası
|
03 Eylül 2020, Perşembe - 11:11
Kılıçdaroğlu'ndan Abdullah Gül açıklaması
CHP'nin gündemden düşmeyen maddesi cumhurbaşkanlığı seçimleri. Ankara kulislerinde parti adayının Abdullah Gül olacağı konuşulurken iddiaları yalanlayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel oldu. Özel, "Abdullah Gül'ün, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olması mümkün değildir." dedi. 

NTV'nin canlı yayın konuğu olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise "Abdullah Gül" sorusu karşısında grupbaşkanvekili gibi net bir ifade kullanamadı. CHP lideri benzer tartışmaların erken olduğunu dile getirmekle yetindi.

"Tartışmayı kişi bazına indirirseniz ilkelerden vazgeçmiş olursunuz." diyen Kılıçdaroğlu şu şekilde konuştu: "Sizin ilkeleriniz kabul edilecek mi edilmeyecek mi? Demokratik parlamenter sisteme dönüş yapmak istiyoruz, yasama yürütme arasında tutarlı bir denge olsun istiyoruz. Biz bunları bir kenara bırakıyoruz, cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Bu tartışmayı absürt buluyoruz. Önce ilkeler üzerinde bir mutabakat sağlamalıyız. Hükümetin yönlendirmesiyle bu tartışmalar yapaydır. Türkiye gerçek gündemi olan ekonomiye dönmeli. Abdullah Gül'ün ismi geçince korkuyorlar, neden korkuyorsunuz? Bu tartışılacak bir şey değil. Seçim 4 ay sonra olsa oturup tartışalım. Hem Erdoğan hem Bahçeli seçimlerin zamanında yapılacağın söylüyorlar. O zaman bekleyeceğiz. Beklerken neleri nasıl yapacağımızı tartışmalıyız. Kişiler bazında tartışma doğru değildir. İttifakı yok sayıp aday belirlemeyiz."
http://www.ankaramasasi.com/haber/133303/kilicdaroglundan-abdullah-gul-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.