Adana, Mersin ve Antalya'daki yangınlarda son durum ne?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana, Mersin ve Antalya'daki orman yangınları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Samet Dirican
|
29 Temmuz 2021, Perşembe - 08:45
Adana, Mersin ve Antalya'daki yangınlarda son durum ne?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Türkiye'nin pek çok ilinde çıkan orman yangınları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangınlarla ilgili şunları söyledi;

Manavgat yangını kontrol altına alınmamakla beraber, fazla sayıda odakla mücadele ediliyor olması işimizi zorlaştırıyor.  Akşam saatlerinde 600 hektar demiştik. Bunun en az üç dört misline çıkacağını görüyoruz şimdiden.  Vatandaşlar genelde akrabalarına dağılmış durumdalar. Yani bir yerde kümelenmiş, Kızılay'ın AFAD'ın yardımını bekleyen bir vatandaş yok.

Yangınların çıkış nedeni

Yangının çıkış nedeniyle ilgili kolluk kuvvetleri soruşturmalarını sürdürüyor, henüz netlik kazanan bir durum yok. Adana, Mersin ve Antalya'daki yangınlarda 476 arazöz, 1904 personel halihazırda mücadele ediyor. Antalya Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki'de devam eden bir yangın var.

1 kişi öldü 10 kişi mahsur kaldı

Kepezbeleni boşaltırken evinde yalnız kalan 82 yaşındaki bir amcamız vefat etmiş durumda. Anonslara ve çağrılara uymamız gerekiyor. Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var. Hayati tehlikeleri yok, restorancı oldukları tahmin ediliyor.

Oymapınar Barajı'ndaki vatandaşlarımız için ambulansımız ve AFAD ekiplerimiz yolda. Yol açık, onları bir şekilde tahliye etmeye çalışacaklar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/911875/adana-mersin-ve-antalyadaki-yanginlarda-son-durum-ne
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.