Milas'ta kontrol altına alınamayan yangın Bodrum'a sıçradı

Muğla'nın Milas ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışırken alevler Bodrum ilçesinin Gökpınar Mahallesi'ne ulaştı.
Zeliha Demirci
|
31 Temmuz 2021, Cumartesi - 23:28
Milas'ta kontrol altına alınamayan yangın Bodrum'a sıçradı

Milas Beyciler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangına müdahale için, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına 3 helikopter, çok sayıda yangın söndürme aracı ve ekiplerce devam ediliyor.

Rüzgarın etkisiyle mahalledeki yerleşim alanlarına kadar ulaşan yangında, bazı evler alevlerin arasında kaldı. Vatandaşların zarar görmemesi için mahalle sakinleri tahliye edildi. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor. Yangın havadan ve karadan kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Bodrum ilçesindeki bir mahalleye sıçradı

Geniş bir alana yayılan yangın, Bodrum ilçesinin 60 hanenin bulunduğu Gökpınar Mahallesi'ne sıçradı. Mahallenin büyük kısmı tahliye edilirken, mahalle sakinleri de evlerinin etrafını sulayıp bölgeden ayrıldı.

Yangının yerleşim alanlarına ulaşmaması için ormanlık alanda çok sayıda iş makinesi ile çalışma yapılıyor. Bölgenin engebeli oluşu nedeniyle alevlere müdahale güçlükle yapılıyor. Karadan yürütülen söndürme çalışmalarına mahalle sakinleri ile gönüllüler de destek veriyor.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/919282/milasta-kontrol-altina-alinamayan-yangin-bodruma-sicradi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.