Başkent Ekonomi Platformu Başkanı İbrahim Ayhan'dan elektrik kesintisi açıklaması

Başkent Ekonomi Platformu Başkanı İbrahim Ayhan, Ankara’da 24 saati aşan elektrik kesintisi nedeniyle yaşanan sıkıntıları Ankara Masası’nda dile getirdi. Ayhan, EnerjiSA’ya ulaşılamadığını belirtirken sanayi sitelerine elektrik üretimi çağrısında bulundu.
Zeliha Demirci
|
02 Ağustos 2021, Pazartesi - 12:25
Başkent Ekonomi Platformu Başkanı İbrahim Ayhan'dan elektrik kesintisi açıklaması

Türkiye’nin birçok şehrinde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle tepkiler gelmeye devam ediyor. Ankara Masası’na konuşan Başkent Ekonomi Platformu Başkanı İbrahim Ayhan, Şaşmaz Sanayi Sitesi’nde 24 saati bulan elektrik kesintisinin esnafı  çalışamayacak duruma getirdiğini söyledi.

Tahsilat işlemleri durdu

EnerjiSA’nın üzerine düşen görevi yapması gerektiğinin altını çizen Ayhan, “Şaşmaz Sanayi Sitesi'nde dün öğlen saatlerinden beri elektrik yok. Çok büyük bir kesimde elektrik yok.  Bizim esnafımızın artık o kadar çok elektrik ile işi var ki şu an tamamen işleri aksamış vaziyette. Aynı şekilde Siteler’de de elektrik yok. Dolayısıyla esnafların birçoğu şuan ciddi anlamda mağdur durumda. Bir an evvel EnerjiSA’nın üzerine düşen görev yapıp elektrik vermesi gerekiyor. Aksi takdirde mesai arkadaşlarımızın birçoğu çalışamayacak. Ankara’da malzeme zaten bütün toptancı esnaflarımız Mail Order sistemiyle tahsilat yapıyor. Şu an elektrik kesildiği için tahsilat da yapılamıyor. Böyle bir sıkıntı baş göstermiş durumda.” şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin başkentinde böyle bir sıkıntının olması kabul edilemez"

EnerjiSA’nın net bir sebep göstermediğini belirten İbrahim Ayhan, “EnerjiSA’ya ulaşan birçok arkadaşıma ‘çalışma var’ gibi farklı şeyler söylemişler. Zaten çok fazla iletişim de kurulamıyor. Yangınlarla alakalı olarak Antalya’da, İzmir'de buna benzer bir sorun olduğunu duyduk. Oralar tedbir amaçlı kesmiş olabilir ama Ankara'da böyle bir sıkıntı yok. Türkiye'nin başkentinde 24 saattir böyle bir sıkıntının olması kabul edilemez.” dedi.

Ostim kendi elektriğini üretiyor

“Bütün sanayi sitelerinin kendi elektriğini üretmesi  gerekiyor” diyen Ayhan şöyle konuştu: “Şaşmaz Sanayi Sitesi’nde 4 bin tane dükkan var, Siteler’de yaklaşık 8 bine yakın dükkan var. Şuan inanılmaz bir mağduriyet var. Ostim’de böyle bir sorun yok kendi elektriğini kendi üretiyor. Dolayısıyla EnerjiSA’ya bağımlı değil. Diğer arkadaşlarımızın böyle bir hizmet alması söz konusu değil. Kendi elektrik üretim tesisleri olmadığı için mecburen EnerjiSA'nın verdiği elektriği kullanmak zorunda. Bizim biran evvel elektriği açtırmamız lazım. Orta ve uzun vadede bütün sanayi sitelerinin kendi elektriğini üretmesi gerekiyor.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/920599/baskent-ekonomi-platformu-baskani-ibrahim-ayhandan-elektrik-kesintisi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.