Yunanistan IBAN paylaşıp yardım istedi

Tüm dünyada yangınlarla mücadele devam ederken Yunanistan'da tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşıyor. Ekonomik olarak zorluk çeken ülke yangınla mücadelede de yeni bir aşamaya geçti.
Samet Dirican
|
06 Ağustos 2021, Cuma - 08:29
Yunanistan IBAN paylaşıp yardım istedi

Yunanistan’da, başta Mora Yarımadası’ndaki antik Olympia Köyü yakınları ve Eğriboz Yarımadası olmak üzere ülkenin birçok yerinde çıkan orman yangınları sebebiyle onlarca köy boşaltıldı, binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Başbakan bilgi aldı

Antik Olympia kentine giden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis burada incelemelerde bulundu ve yetkililerden, yangının son durumuyla ilgili bilgi aldı.

Teknelerle tahliye edildiler

Eğriboz Yarımadası’nın kuzeyinde yer alan Limni Belediyesine bağlı Mirtia bölgesinde önceki gün çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken en az 13 köy tedbir amaçlı boşaltıldı, bölgede "acil durum" ilan edildi.

Yangınlara ordu müdahalesi

Bu arada ülkenin birçok yerinde etkili olan orman yangınlarına Yunan ordusunun müdahale etmesi kararlaştırıldı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, Genelkurmay Başkanı General Konstandinos Floros ile ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Miçotakis’in talimatıyla siyasi ve askeri liderlerle gerçekleştirilen toplantıda, orman yangınlarını söndürme çalışmalarına Yunan ordusunun tüm imkanlarından yararlanılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

IBAN Paylaşıp yardım istediler

Ekonomik olarak zor günlerden geçen Yunanistan yangınla mücadele içinde yeni bir aşamaya geçti. Yunanistan IBAN paylaşıp yangın felaketinde zarar gören vatandaşları için yardım çağrısında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/929047/yunanistan-iban-paylasip-yardim-istedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.