CHP'den Mehmet Şimşek iddialarına cevap

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i Cumhurbaşkanı adayı gösterecekleri iddialarını yalanladı.
Ankara Masası
|
08 Ağustos 2021, Pazar - 23:55
CHP'den Mehmet Şimşek iddialarına cevap

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TV 100 kanalında yayınlanan 'Şimdi Konuşalım' programında gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaya, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterecekleri iddialarını net bir dille yalanladı.

Cumhurbaşkanı adayı için gerekli kriterleri tek tek ifade eden Kaya " Bu sistemin kendisi ülkeyi içinden çıkılmaz hale getirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunda oturanlar, Mustafa Kemal Atatürk’ün oturduğu Çankaya Köşkü’ne Cumhurbaşkanı olarak 83 milyonu temsil etmek üzere göreve talip olacaklar. Bir siyasi partinin genel başkanı olarak, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda hiçbir şekilde demokrasiden yana olanlar oturamaz, bunun altını çiziyoruz.  Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı adayı olması gerekir mi, tabi ki olsun kim istemez. Ama genel başkanımızın söylediği çok önemli bir şey var; 83 milyonu temsil edecek, siyasi partiler arasında bir ayrım gözetmeyecek, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunda siyasi parti genel başkanlığını bırakacak. Karamollaoğlu Cumhurbaşkanlığına aday mı oldu, Saadet Partisi genel başkanlığını bırakacak. Meral Akşener mi Cumhurbaşkanı oldu, İYİ Parti genel başkanlığını bırakacak. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olduğunda zaten bunu yapacak." dedi.

"Bu iddia gerçekçi değil"

Şimşek'in adaylık iddiasının gündemi değiştirmeye yönelik bir hamle olduğunu söyleyen Kaya, şunları aktardı;

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde bakanlık yapmış, Türkiye’ye hizmet etmiş, olumlu olumsuz isimler de vardır, Mehmet Şimşek’i de tanırım ben. Şuan Türkiye’de de değil. Uluslararası bir firmaya danışmanlık hizmeti veriyor. Siyasetten tamamen koptuğunu da söyledi. Bu iddia gerçekçi değil. Çok açık ve net bu iddia ekonomide geldiğimiz iflas, işsizlikte geldiğimiz iflas, göç dalgasıyla Türkiye’nin açık işgaline toplumun gözünü diktiği süreçten  toplumu koparmak için yürütülen bir tartışmadır. Bizim gerçek tartışmamız yolsuzluk, işsizlik ve Türkiye’nin emperyal güçler tarafından açık işgaline nasıl tutum alacağımızdır.

Ne olmuştu?

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, CHP'nin eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le temas kurduğunu ve Cumhurbaşkanı adayı yapmak istedikleri iddia etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/932046/chpden-mehmet-simsek-iddialarina-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.