ABB Meclisi'nde Altındağ için sağduyu çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda Altındağ'da yaşanan olaylarla ilgili sağduyu çağrısı yapıldı.
Ankara Masası
|
12 Ağustos 2021, Perşembe - 12:12
ABB Meclisi'nde Altındağ için sağduyu çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Ağustos Ayı 4.Birleşimi
Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yıldönümü anısına kurtuluş mücadelesinin verildiği Haymana'da gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında yapılan toplantının bir diğer gündemi Altındağ'da yaşanan olaylar oldu.

Başkan Yavaş ve kürsüye çıkan konuşmacılar Sakarya Meydan Muharebesi'nin önemine değindi, Altındağ'da yaşananlara yönelik sağduyu çağrısında bulundu.

İşte o açıklamalar:

Mansur Yavaş:

Birkaç gündür Altındağ ilçesinde yaşanan olayları üzüntüyle takip ediyorum. Geçtiğimiz gün elim bir olayda kaybettiğimiz, Emirhan evladımıza Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.  Hemşerilerimizin itidalli davranmalarını rica ediyorum. Sokakta yaşanan olayların büyümemesini temenni ediyorum. Bizler bu konunun da takipçisi olamaya devam edeceğiz. Bir evladımız canından oldu, bunun tekrar yaşanmaması içinde Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yasal sınırlarımız içinde, alanlarda ve parkla bulunan güvenlik personelimizin sayısını arttırmak suretiyle, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirip, oralarda bu olayların yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacağız.

Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse:

Altındağ bölgesinde, özellikle yurt dışından gelen kişilerin yoğun yaşadığı birkaç mahallede taşkınlıklar oldu. Bir kardeşimizi kaybettik. Allah'tan rahmet diliyorum. Bu tür olayların olmamasını noktasında itidalli hareket etmek lazım. Güvenlik kuvvetlerimiz, biz de belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı itidalli davranmaya davet ediyorum.

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu:

Bildiğiniz gibi 2 gündür Altındağ’ımızda tatsız olaylar yaşanmakta. Misafirperver Ankara halkımızı, Altındağlılarımızı sağduyuya davet ediyorum. İnşallah en kısa sürede bu tatsız olaylar son bulur. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/945165/abb-meclisinde-altindag-icin-sagduyu-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.