Selin vurduğu bölgelerde kuvvetli yağış uyarısı

IGF-https://igfhaber.com/2021/08/13/selin-vurdugu-bolgelerde-kuvvetli-yagis-uyarisi/
|
13 Ağustos 2021, Cuma - 09:32
Selin vurduğu bölgelerde kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, Kastamonu'nun kuzeyi ile Sinop ve Samsun çevrelerinde sağanak, Doğu Karadeniz'de gök gürültülü sağanak yağışlar konusunda uyardı.

BURSA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklarla ilgili iç ve kuzey kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceğinin tahmin ediliyor.

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Meteoroloji rüzgarın; Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda da uyardı.

Öte yandan AFAD ise, selden etkilenen Kastamonu'nun kuzeyi ile Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli yağışa karşı uyarırken, sel tehlikesi sırasında neler yapılması gerektiğine ilişkin sunum paylaştı.

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1425855090762600451
http://www.ankaramasasi.com/haber/946339/selin-vurdugu-bolgelerde-kuvvetli-yagis-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.