Okullar için kötü senaryo

ABD'de akademisyenlik yapan Prof. Dr. Derya Unutmaz, Türkiye'de okulların açılmasıyla koronavirüsü öğrenciler arasında yayılacağını söyledi.
Ankara Masası
|
21 Ağustos 2020, Cuma - 00:23
Okullar için kötü senaryo
Habertürk canlı yayınına katılan ABD Jackson Laboratuvarı Baş Araştırmacısı Prof. Dr. Derya Unutmaz, okulların açılması durumunda oluşma ihtimali olan korkunç senaryoyu anlattı.

ABD'de okulların açılmasıyla koronavirüsün öğrencileri arasında yayıldığını belirten Unutmaz, daha sosyal olan üniversite öğrencilerinin arasında virüsün daha hızlı yayıldığını ifade etti.

"Kesin bir şekilde öğrencilere yayılacak"

Türkiye'de de aynı senaryonun yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Unutmaz " ABD'de okulların açılıp açılmaması tartışması sürüyor. Hatta bazı eyaletlerde okullar açıldı. Fakat okullar açılır açılmaz bir iki hafta içinde tekrar kapanıyor. Gerçekten bulaşmalar oluyor. Özellikle üniversite düzeyinde bu çok sıkıntılı. Çünkü üniversite öğrenciler biraz daha sosyal davranıyorlar. Partiler vesaire yapılıyor. Bu konuda çok endişe var. Gerçekten de  pozitiflik çıkıyor. Bu tartışmalar devam ediyor ama kesin olan şey şu; okullar açılırsa ve korona yoğunluğu da çok fazlaysa, Türkiye'de de durum öyle gözüküyor. Bu çok daha tehlikeli bir hal alacak demektir. Hemen hemen kesin bir şekilde bu öğrencilere yayılacak" diye konuştu.
http://www.ankaramasasi.com/haber/95495/okullar-icin-kotu-senaryo
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.