Mehmet Ceyhan okulların açılmasıyla ilgili karamsar konuştu

Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, okulların açılış tarihine kadar vaka sayılarının düşmesinin mümkün olmadığını söyledi.
Ankara Masası
|
28 Ağustos 2020, Cuma - 23:36
Mehmet Ceyhan okulların açılmasıyla ilgili karamsar konuştu

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, okulların açılacağı tarihe kadar vaka sayılarında düşüş yaşanmasının mümkün olmadığını söyledi.

Ceyhan, okulların açılması için bir eylem planı hazırlanması gerektiğini ve hedef konmasının önemli olduğunu söyledi.

"Daha iyi bir tablo olması mümkün değil"

Okulların açılış tarihini ertelemenin geçici bir çözüm olduğunu belirten Ceyhan şunları söyledi;

 "Pandemi eylem planında siz hedefler koymak ve bu hedeflere ulaşmak için hangi tedbirlere ulaşmak gerektiğini, hangi tedbirlerin alınması gerektiğini açıklamak durumundasınız.

Okulların açılması içinde okulların açılması eylem plan olmalıdır. Okulların belli bir tarihe ertelenmesinin hiçbir anlamı yoktur. 31 Ağustos’tan 21 Eylül’e daha iyi bir tablo olması mümkün değildir. Olsa bile geçici birkaç gün olacaktır. Daha sonra yeniden bunun aynı duruma geldiğini göreceğiz. En iyi ihtimalle. O yüzden bu tartışmaları bir milim ötelemiştir. Şimdi biz önümüzdeki haftadan itibaren ‘21 Eylül uygun mudur, değil midir?’ Tartışmalarını yaşayacağız. Yani kısır tartışmaların içerisinde belki de istatistikler daha da kötüyken, ertelediğimiz tarihten açıldığı diye karar verilecek. O yüzden bu ertelemeler bir hedefe göre yapılmalıdır. Denilmelidir ki biz günlük vaka sayısını 800’ün 500’ün 1000’in onun altına indirilmesidir. Buna indirildiği anda açılacaktır"

http://www.ankaramasasi.com/haber/117410/mehmet-ceyhan-okullarin-acilmasiyla-ilgili-karamsar-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.