Normalleşmeyle AVM'lere koştuk

Temmuzda AVM'leri günde yaklaşık 4 milyon kişi ziyaret etti
aa:text:20200821:22265120
|
21 Ağustos 2020, Cuma - 11:16
Normalleşmeyle AVM'lere koştuk

 Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM ziyaretlerinin beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini belirterek,
"Haziranda günlük yaklaşık 3 milyon, temmuzda günlük yaklaşık 4 milyon ziyaretçi oldu, ağustosta günlük 4,5 milyon ziyaretçiye ulaşmayı bekliyoruz." dedi.

Altaş, AVM’lerin faaliyetlerine ilişkin yaptığı açıklamada, Kovid-19 tedbirleri kapsamında kapatılan AVM’lerin bir kısmının 11 Mayıs’ta, tamamının 1 Haziran’da açıldığını anımsattı. 

Normalleşmenin maske, mesafe ve hijyen kurallarıyla gerçekleştiğini ifade eden Altaş, bunu da sokaktan, pazardan, çarşıdan farklı olarak en iyi AVM’lerin sağlayacağını savundu.

Altaş şunları söyledi:

"Bu seviyelere eylül sonunda ulaşmayı bekliyorduk."

“Pandemi öncesine göre rakamlara bakıldığında haziranda giriş sayılarında yüzde 40, cirolarda yüzde 60’ı yakaladık. Bu öngörülerimizin üzerinde gerçekleşti. 1 Temmuz’dan sonraki süreçte giriş sayıları hızla arttı. Pandemi öncesine göre giriş sayılarımızda yüzde 70, cirolarda da yüzde 80’leri yakaladık. Bu seviyelere eylül sonunda ulaşmayı bekliyorduk. Ağustos’ta da rakamlar yükselerek gidiyor."

"Ziyaretlerdeki artış beklentimizin üzerinde gerçekleşiyor."

"Vatandaşlarımız başta 'pandemi merkezi' gibi gösterilen alışveriş merkezlerinin sokaktan, pazardan, çarşıdan daha güvenli olduğunu anladı. Haziranda günlük yaklaşık 3 milyon, temmuzda günlük yaklaşık 4 milyon ziyaretçi oldu, ağustosta günlük yaklaşık 4,5 milyon ziyaretçiye ulaşmayı bekliyoruz. Ziyaretlerdeki artış beklentimizin üzerinde gerçekleşiyor."

Altaş, bundan sonraki süreçte AVM’lerin kapanması gibi bir durum gündeme gelmezse AVM’lerin sıkı bir toparlanmaya girmiş sayılabileceğini vurguladı.


2023’e kadar AVM sayısı 475’e ulaşacak


Altaş, AVM yatırımlarının belli bir doygunluğa ulaştığını belirterek, “Şu an 436 olan AVM sayımız 2023’e kadar planlanmış olanlarla birlikte 475’e çıkacak. AVM’lerde yeni yatırım beklemiyoruz. Bu ekonomik sebeplerle ilgili değil, toplumun AVM ihtiyacının doygunluğu ile ilgili.” dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/96115/normallesmeyle-avmlere-kostuk
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.