Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benzer bir müjdeyi Akdeniz'de de vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'deki doğalgaz keşfinden yola çıkarak "İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz" dedi.
Ankara Masası
|
21 Ağustos 2020, Cuma - 15:22
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benzer bir müjdeyi Akdeniz'de de vereceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yaptığı açıklamada Fatih sondaj gemisinin 20 Temmuz 2020'de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metroküp doğalgaz rezervi keşfettiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazının kullanıma sunulması için 2023 yılını hedeflediklerini söyledi.
Sözlerinin devamında "İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, "Fatih ve Yavuz gemilerimiz vasıtasıyla Akdeniz ve Karadeniz'de bugüne kadar 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdik. Son sondajda milletimize beklediği müjdeyi verme şerefine nail olduk. Keşifler için söylenen o güzel sözü sondaj faaliyetlerimize uyarlayarak tekrarlamak istiyorum, her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
"Sakarya gaz sahasıyla bismillah dedik. Allah'ın izniyle devamı da gelecek. Ülkemizin enerji meselesini kökten çözmekte kararlıyız. Enerjide net ihracatçı konumuna gelene kadar bize durmak, dinlenmek yok. Kimsenin hakkına gözümüzü dikmeden ama kimseye de hakkımızı yedirmeden hedeflerimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz. Sakarya Gaz Sahası'ndaki keşiften sonra artık önümüzde çok daha aydınlık bir yol olduğuna inanıyoruz. Bugün gelecek nesillere önemli bir miras bırakacağız. AB, Yunanistan'ı şımartıp üzerimize salarken sergilediği çifte standart sebebiyle bir kez daha kendi ilkelerine ihanet ettiğini görmelidir."

(AA)
http://www.ankaramasasi.com/haber/96804/cumhurbaskani-erdogan-benzer-bir-mujdeyi-akdenizde-de-verecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.