ATO Başkanı Baran: "Türkiye enerji konusundaki makus talihini yendi."

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "Türkiye, geleceğini enerji bağımsızlığının verdiği dinamizmle şekillendirecek." dedi.
aa:text:20200821:22268852
|
21 Ağustos 2020, Cuma - 17:25
ATO Başkanı Baran: "Türkiye enerji konusundaki makus talihini yendi."

Baran, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz yatağı keşfinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ferasetli yönetimiyle yazılan bir başarı hikayesi olduğunu vurguladı.

ATO Başkanı Gürsel Baran, bu keşfin ekonomik, sosyal ve siyasi sonuçları olacağını belirterek, "Türkiye geleceğini enerji bağımsızlığının verdiği dinamizmle şekillendirecek." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin kendi enerji kaynaklarını kendisinin aramasının ne kadar doğru olduğunun daha iyi anlaşıldığına işaret eden Baran, "Doğal gaz rezervi keşfi, Türkiye'nin 'Mavi Vatan' politikası konusundaki kararlılığının meyvesi olmuştur." değerlendirmesinde bulundu. 

 
Baran, açıklamasında, şu görüşleri aktardı:

"Doğal kaynakları zengin bir coğrafyanın tam ortasında olmasına rağmen yıllarca bu kaynakları ithal ederek cari açık vermek zorunda bırakılan Türkiye, Cumhurbaşkanımızın başarılı yönetimiyle enerji konusundaki makus talihini yendi. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u keşfiyle çağ başlatan milletimiz, Fatih Sondaj Gemisi'nin keşfettiği doğal gaz rezerviyle önümüzdeki yüzyıla da damgasını vuracak. Türkiye'nin 2023 yılında kendi doğal gazını üretip kullanan bir ülke haline gelmesiyle ithalat faturamız azalacak. Enerjide ithalata bağımlı konumda olan ülkemiz için bu rezervin varlığı, arz güvenliği ve müzakere gücü açısından da önem taşıyacak."

İş dünyası olarak Türkiye'nin kendi enerjisini üretebilmesi için yapılacak çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da kaydeden Baran, "Coğrafyasının zorluklarına rağmen mazlum milletlerin yanında olmayı sürdüren Türkiye, elde ettiği bu başarıyla gelecek yüzyılın yıldızı haline gelecektir. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun." ifadesini kullandı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/97086/ato-baskani-baran-turkiye-enerji-konusundaki-makus-talihini-yendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.