Çankaya'dan kadınlara destek

Çankaya'da bu yıl 4. kez düzenlenen “Kadın Emeği Festivali’ni ziyaret eden Başkan Alper Taşdelen kadınlara gelir desteği sağlanmak gurur duyduklarını söyledi.
Ankara Masası
|
05 Eylül 2021, Pazar - 10:32
Çankaya'dan kadınlara destek

Çankaya'da 4.kez 'Kadın Emeği Festivali' düzenlendi.

Çankayalı kadınların el emeği göz nuru ürünlerini sergilediği festivali, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de ziyaret etti. Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak festivali çeşitli parklara yaydıklarını belirten Taşdelen, kadın ekonomisine yönelik destek ve etkinlik projelerinin devam edeceğini söyledi.

"Çankaya Belediyesi kadınların ve çocukların belediyesidir"

Kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarnı dile getiren Başkan Taşdelen "Kadınları her alanda güçlendirmek, eşit imkân ve hizmetler sağlamak amacıyla farklı alanlarda öncü çalışmalar yürütüyoruz. Çankaya’da dördüncü kez Kadın Emeği Festivali düzenliyoruz. Bu festival artık bizim en önemli etkinliklerimizden biri. Aslında Çankaya kendisine yakışanı yapıyor. Çünkü Çankaya Belediyesi kadınların ve çocukların belediyesidir" diye konuştu.

"Her alanda kadının yanındayız"

Cumhuriyetin ve Atatürk’ün ilçesi Çankaya'da kadınlara yönelik bu tür festivalleri yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Alper Taşdelen şöyle devam etti:

"Hepimizi derinden yaralayan kadınlara yönelik taciz ve şiddet olaylarının son bulmasını istiyoruz. Kadınların ekonomik ve sosyal yaşamda desteklenmesi, güçlendirilmesi bir ülkenin kalkınması için olmazsa olmazıdır. Kadınların özgürlüğünün ekonomik özgürlükle başladığının bilincinde olarak kadınların çalışmasını teşvik etmek için kreşlerimizin sayısını artırıyoruz. İş yaşamından kültürel ve sanatsal aktivitelere, belediye yönetiminden ticari yaşama her alanda kadının yanındayız. Biz bu festival ile de bu dayanışma ve daima kadınların yanında olduğumuzu gösteriyoruz . Kadınları ikinci sınıf insan gören bir anlayışın her zaman karşısında olacağız. Biz kadın erkek eşit yaşamak istiyoruz. Aydınlığı temsil eden tüm kadınlarımızın yolu bizim yolumuzdur.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/993259/cankayadan-kadinlara-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.