Türkiye kendi hava savunma sistemini üretecek

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin S-400'e benzer bir hava savunma sistemini 5 yıl içinde üreteceğini söyledi.
Ankara Masası
|
06 Eylül 2021, Pazartesi - 23:29
Türkiye kendi hava savunma sistemini üretecek

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, katıldığı canlı yayında Türkiye'nin kendi hava savunma sistemini üreteceğini açıkladı.

Sisteminin üretimi için 5 yıllık bir hedef koyduklarını belirten Demir " Kabiliyetler önemli, çeşitli alanlar var. Ülkemizin 3 sene önce hava savunma sistemi yoktu. Hava savunma sistemi deyince akla S-400'ler gelecek ama hava savunma konusu kademelidir. Uzun menzilli nokta atış yapabilecek füzeler, Atmaca'nın karadan karaya atılacak olanı üzerinde çalışıyoruz. Elektronik harpte çok önemli ürünler sahaya vermeye başladık. Çeşitli prototipler geliştirmeye devam ediyoruz. Bazılarını geliştirmeye, bazılarını envantere eklemeye çalışıyoruz. S-400 ayarında bir savunma sistemini yerli olarak yapmak için hedefimiz 5 yıl" dedi.

"Yerlilik ve millilik kriterimiz"

Yeni projeler için çalıştıklarını ifade eden Demir " İhtiyaç bize bildirilir biz ihtiyaç üzerine projeyi şekillendirip teslimini yaparız. Projeyi yürütürken de teknoloji kazanımı yerlilik ve millikle ilgili bazı kriterlerimiz var. Belki istenenin de bir adım ötesinde bir ürün geliştirmek için yola çıkıyoruz. Mesela Akıncı şu anda envantere girdi ama gelişmeye devam edecek" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/995732/turkiye-kendi-hava-savunma-sistemini-uretecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.