Taliban'dan Türkiye açıklaması

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, 'Türkiye dost ve kardeş bir ülkedir, çok derin ilişki ve bağımlılık içerisindeyiz' dedi. Sözcü, aynı zamanda, 'Dostlarımız olan Türkiye ve Katar teknik ekibi havaalanındaki çalışmaları devam ediyor ve çok ilerlemiş durumdalar' ifadesini kullandı.
Samet Dirican
|
07 Eylül 2021, Salı - 13:05
Taliban'dan Türkiye açıklaması

Afganistan'da kontrolün Taliban'a geçmesinin ardından ülkedeki gelişmeler uluslararası basın tarafından ilgiyle takip ediliyor. Henüz hükümetin kurulmadığı Afganistan'da Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, önemli açıklamalarda bulundu.

'Türkiye dost ve kardeştir'

Türkiye-Afganistan ilişkilerine değinen Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid,

'Türkiye dost ve kardeş bir ülkedir, çok derin ilişki ve bağımlılık içerisindeyiz. Tarih boyunca dost olmuş ve böyle devam edecektir. İlişkilerimizi Türkiye ile en iyi şekilde korumak için uğraşıyoruz, aramızdaki güven tam olmalı, Türkiye'nin sahip olduğu devlet tecrübesi ile gerek hükümet yönetimi gerek İslami ve diğer ticaret ve yatırım alanlarındaki tecrübelerini değerlendirmek istiyoruz. Türkiye de bize karşı ilişkisini iyi tutmalı ve birbirimize karşı olan niyetimiz halis ve samimi olmalıdır' dedi.

'Türkiye ve Katar Havaalanındaki çalışmalara devam ediyor'

Askeri alanda teknolojik gelişmelerin takip edileceğine değinen Taliban Sözcüsü Mücahid,

“Hükümet kurulduktan sonra ekonomik ihtiyaçları karşılayabilmemiz için bu ülkenin gelişmeye ihtiyacı var. Bu da direk teknolojiye bağlı olup hayatımızın her alanında en iyi şekilde kullanmalı, aynı şekilde güvenliğin sağlanması, refah olmalı, bütün yolsuzluk çeşitleri engellenmeli, her bir birey için yaşam kolaylıkları sağlanmalıdır. Dostlarımız olan Türkiye ve Katar teknik ekibi havaalanındaki çalışmaları devam ediyor ve çok ilerlemiş durumdalar. En kısa zaman içerisinde normal uçuşlar başlayacaktır, teknik olarak radar sisteminde çok az işi kalmış, çok kısa zamanda faaliyetlerimiz tekrardan başlayacaktır” dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/996276/talibandan-turkiye-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.