Paranın musluğu diplomasi trafiğine takılı

Şeref Oğuz
|

Zorlu salgın süreci aşı ile evrilirken kürede yeniden diplomasi trafiği başladı. Mevcut ilişkiler ve iş birlikleri gözden geçiriliyor, önümüzdeki 30 yılın çatısını oluşturacak adımlar atılıyor. Peki, bu süreç Türkiye açısından ne anlam taşıyor ve hangi yetkinliklerle öne çıkabileceğiz?


Türkiye’nin seçim öncesi hikâyesi


Türkiye’nin olağan genel seçimleri 25 Haziran 2023’te yapılacak. Ancak erken seçim gündemi de var. İktidar için sorun, bu enflasyon, faiz, döviz ve borç yüküyle seçime nasıl gidilecek? Ekonominin sıcak paraya, sıcak paranın da diplomasiye ihtiyacı var.


NATO zirvesinden sıcak para umudu çıktı mı?


NATO Zirvesi, Biden-Erdoğan görüşme sonrası Financial Times’in manşetine yansıyan fotoğraf, Batı’nın bakışını da ortaya koyar nitelikte… ABD’nin F-35, Ermeni tasarısı, CAATSA yaptırımları karşısında bizim de elimizde S-400 hamlesi var.


Fakat ne 1 milyar 125 milyon $’ı ödenmiş 8 adet F35’leri alabiliyor ne de 2,5 milyar $ ödediğimiz S-400’leri kullanabiliyoruz. S 400 kozumuz var fakat kullanamıyoruz. Halkbank davası masada ve sıcak para umudumuz kırmızı çizgide tutuluyor.



Devamını okumak için
http://www.ankaramasasi.com/makale/51777/paranin-muslugu-diplomasi-trafigine-takili

Yorumlar (0)