Işığın ressamları

Serdar Turgut
|

Başlığı okuyanlar arasında ‘ışık’ daima ressamın hem bakış açısını etkileyen hem de resmini çizerken etkisini iyi kullandığı takdirde güzel sonuçlar alabildiği bir kaynak olmuştur. Bu yüzden özellikle ‘ışığın ressamları’ başlığı atılması doğru olmamış diyenler olacaktır.


Aylardır sanat hakkında laf söyleyen birçok yazı yazdım. Birçok akımı, büyük sanatçıyı ele alan yazılardı onlar. Ancak bir tanesi var ki birçok ressamı etkilemiş ve kendisine karşı olanların bile sanatını belirlemiş olan empresyonizmi bugüne kadar ayrı bir yazıda ele alıp üzerinde düşünmedim. Bu yazı sanatın tarihi ve onun medeniyetin gelişime katkılarını ele alıp üzerinde düşünmenin önemine inanan bir yazarın en azından entelektüel sürekliliği sağlama açısından mutlaka yapılması gereken bir önemi eksikliği giderme çabasının da bir ürünü.


Oscar-Claude Monet (1840-1926) ressamın artık stüdyolarından çıkıp tabiata gidip gördüklerinin kendilerinde yarattığı duyguları tuvale aktarmalı diyerek işe başladığı günlerde görsel sanatlarda bir başka önemli devrim daha oluyordu

Devamı için tıklayınız 

http://www.ankaramasasi.com/makale/52214/isigin-ressamlari

Yorumlar (0)