Van'da ekmek fırınında tepki çeken görüntü

Van’ın Erciş ilçesinde bir ekmek fırınında ekmek hamuruyla top gibi oynayan şahıs tepki topladı. Kapatılan işletmeye 31 bin 787 TL para cezası kesildi.
IHA-20210702AW360511
|
02 Temmuz 2021, Cuma - 11:02
Van'da ekmek fırınında tepki çeken görüntü

Erciş ilçesine bağlı Kocapınar Mahallesi'nde bir fırında ekmek hamuruyla top gibi oynayan şahsın görüntüleri büyük tepki çekti. Görüntülerin sosyal medyada yer alması ardından harekete geçen yetkililer, kapattıkları işletmeye 31 bin 787 TL para cezası uyguladı.

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, görüntülerin 2021 yılı Ramazan ayında Kocapınar Mahallesi’nde faaliyet göstermekte olan bir ekmek fırını işletmesinde çekildiğinin tespit edildiğini belirtti. 

Erciş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli kontroller sağlandıktan sonra ekmek fırını işletmesine yönelik gerekli sürecin başlatıldığını belirten  Mehmetbeyoğlu, "Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından işletme sahibine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 41/C maddesi kapsamında işletme kayıt belgesi olmadan faaliyet göstermeden 6 bin 77 TL, yine aynı kanunun 41/A maddesi kapsamında genel ve özel hijyen esaslarına uyulmaması sebebi ile 15 bin 303 TL ve işletme çalışanı 3 şahsın hijyen eğitim belgesi olmadığından kişi başı 3 bin 469 TL olmak üzere 10 bin 407 TL olmak üzere toplamda 31 bin 787 TL idari yaptırım cezası uygulanmış, iş yerinin insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturması ve acil tedbir alınması gerektiğinden aynı kanunun 41/E maddesi kapsamında üretimin tamamı durdurularak iş yerinin faaliyetine son verilmiş ve Erciş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürleme işlemi gerçekleştirilmiştir. Konunun önemine binaen; Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilgili kişiler hakkında adli tahkikat başlatılmıştır" dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/865841/vanda-ekmek-firininda-tepki-ceken-goruntu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.