Cican Stankovic kimdir?

Yunan Süper Ligi kulübü AEK Atina'da kaleci olarak oynayan profesyonel futbolcu Cican Stankovic kimdir?
Suat Mutlu
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 17:22
Cican Stankovic kimdir?

Cican Stanković, Yunan Süper Lig takımlarından AEK Atina'da kaleci olarak forma giyen bir profesyonel futbolcudur. Bosna-Hersek'te doğmuş olmasına rağmen Avusturya milli takımı için oynamaktadır.

Kulüp Kariyeri Stanković, 2010 yılında üçüncü lig takımlarından Horn'un A takımına yükseldi ve 2013 yılında Grödig'e transfer oldu. 2015 yılında Avusturya'nın güçlü takımlarından Red Bull Salzburg'a büyük başarılar elde ederek katıldı.

AEK Atina 31 Mayıs 2021'de AEK Atina, Red Bull Salzburg ile Avusturyalı kalecinin transferi konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşma, Salzburg'a 1,100,000 avroluk bir ücret içermekte olup, Stanković dört yıllık bir sözleşme imzaladı ve yılda 700,000 avro kazanmaktadır. Ertesi gün, AEK resmi olarak Stanković'in transferini duyurdu ve oyuncu kulübe katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti ve şampiyonluklar kazanma hedefini belirtti. Stanković, 2022/23 sezonunun ilk 6 maçında forma giydi, ancak Aris maçı öncesinde yaşadığı küçük bir rahatsızlık nedeniyle Athanasiadis'e ilk 11'de yer verildi.

Bununla birlikte, AEK Yunan Süper Ligini ve Yunan Kupasını kazandı ve Stanković tüm 8 Yunan kupa maçında forma giyerek 6 maçta gol yemedi ve PAOK karşılaşmasındaki harika performansıyla dikkat çekti. Stanković, Dinamo Zagreb'e karşı oynanan iki maçta da forma giydi ve AEK, 4-3'lük toplam skorla Şampiyonlar Ligi play-off turuna yükseldi. 23/24 sezonunda Stanković, Avrupa Ligi grup aşamasında yer aldı. Brighton ile Falmer Stadyumu'nda ve Ajax ile Agia Sophia Stadyumu'nda iki çok iyi maç çıkardı, ancak AEK, kendi gruplarında 4. sırada yer aldı. Cican Stanković, Mart ayında Lamia deplasmanında oynanan maçta AEK Atina ile ligde 50 maça çıktı. 

Milli Kariyer Stanković, Avusturya milli takımı için ilk kez 6 Eylül 2019'da Letonya'ya karşı oynanan 2020 Avrupa Şampiyonası eleme maçında ilk 11'de forma giyerek milli takım debutunu gerçekleştirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135244/cican-stankovic-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.