Çankaya Belediyesi köpeklerin ölüme terk edileceği iddialarını yalanladı

Çankaya Belediyesi, barınaktaki köpeklerin belediye ekiplerince ölüme terk edilmeye çalışıldığına yönelik iddiaları yalanladı. Açıklamada olayın nakil sırasında yaşandığı belirtildi.
Ankara Masası
|
28 Eylül 2021, Salı - 15:12
Çankaya Belediyesi köpeklerin ölüme terk edileceği iddialarını yalanladı

Çankaya Belediyesinin sosyal medya hesabından, barınaktaki köpeklerin belediye ekiplerince ölüme terk edilmeye çalışıldığına yönelik iddialarla ilgili açıklama yapıldı. 

Açıklamada, "Çankaya Belediyesi tüm hayvanları olduğu gibi köpekleri de 'can dostları' olarak görmektedir. Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yüksek standartları ile hizmet veren bir birimdir ve mevcutta 437 köpeğin misafir edildiği bir rehabilitasyon merkezidir. Sokak hayvanlarının rehabilite edildiği merkezde tedavi, aşılama, sahiplendirme ve kısırlaştırma çalışmaları yapılmaktadır. Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarında  "her hayvanın yaşama hakkı vardır" anlayışıyla hareket eden Çankaya Belediyesi, bundan sonraki çalışmalarını da aynı anlayış ile sürdürecektir." denildi.

Belediyenin herhangi bir alana köpek bırakmaya kalkışmadığının vurgulandığı açıklamada kamuoyunun ve hayvanseverlerin dikkatini çeken olayın Ankara Büyükşehir Belediyesi Sincan Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine 19 köpeğin nakli sırasında yaşandığı aktarıldı. 

Konunun her yönüyle titizlikle değerlendirileceği belirtildi. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1028180/cankaya-belediyesi-kopeklerin-olume-terk-edilecegi-iddialarini-yalanladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.