Çankaya Belediyesi 65 yaş ve üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor

Büşra Bayrak
|
17 Nisan 2020, Cuma - 12:11
Çankaya Belediyesi 65 yaş ve üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor

Korona virüs salgınına karşı etkin mücadele kapsamında önlemlerini sürdüren Çankaya Belediyesi, tedbîren sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların alışveriş, eczane, gaz ve su kart dolum işlemlerini Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nde kurduğu Destek Merkezi aracılığıyla karşılıyor.

Çankaya Belediyesi, pandemi tedbirleri kapsamında evlerinden çıkamayan ve yakınları olmadığı için ihtiyaçlarını karşılayamayan 65 yaş ve üzerindeki ilçe sakinlerine destek oluyor. Belediyenin kurduğu Destek Merkezi'nde bulunan 458 90 30 numaralı telefon ile Çözüm Merkezi'nin 444 06 01 numaralı telefonlarını arayarak ihtiyaçlarını bildiren vatandaşlara, belediye çalışanları hizmet veriyor.

“SABAH TELEFON ETTİM HEMEN GELDİLER”

Çankaya Belediyesinin 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara yönelik hizmetinden faydalanan 72 yaşındaki Gönül Mangıtlı, uygulamanın evden çıkamayanlar için büyük bir önemi olduğunu belirtiyor.

Çankaya Belediyesi Destek Merkezi'ne telefon etmesinin ardından çok fazla zaman geçmeden belediye çalışanlarını kapısında görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden 80 yaşındaki Hadi Çankaya ise sokağa çıkamadıkları bu zamanlarda belediyelerden uzanan yardım elinin önemli olduğunu ifade ediyor.

“SİZ EVDE, BİZ GÖREVDE”

Pandemi döneminde yaptıkları çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, bu sürecin en az hasarla atlatılması için topyekun bir mücadele içerisine girdiklerini dile getirdi. Taşdelen, Çankaya Belediyesi olarak “Siz Evde Biz Görevde” sloganıyla hareket ettiklerini ve mümkün olduğunca Çankayalıların evden çıkmadan ihtiyaçlarını belediye tarafından karşılayabilecekleri sistemi kurduklarını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/5415/cankaya-belediyesi-65-yas-ve-ustu-vatandaslarin-ihtiyaclarini-karsiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.