Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MB rezervi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birilerinin nerede dediği Merkez Bankası rezervleri 122 milyar dolar oldu" dedi.
Ankara Masası
|
01 Ekim 2021, Cuma - 14:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MB rezervi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27. Dönem 5. Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap etti.

Konuşmasının bir bölümünde Merkez Bankası rezervleri tartışmalarına değinen Erdoğan, "Birilerinin nerede dediği Merkez Bankası rezervleri 122 milyar dolar oldu" dedi.

Erdoğan şunları söyledi: 

"Türkiye'nin son 19 yıldaki tüm kazanımları gibi ekonominin de sorumluluğu bize aittir. Ülkemizin IMF'ye olan 23,5 milyar dolarlık borcunu 2013 yılı mayıs ayında tamamen bitirerek hiç de hoş hatıralarla anmadığımız bir dönemi kapatmış oldu. Birilerinin sürekli nerede diye sordukları Merkez Bankası rezervimiz de 122 milyar dolar seviyesine ulaştı. Geçmişten bugüne dönüp baktığımızda ise milli gelirini 3 kat arttırmış, satın alma kalitesine göre dünyada 11. sıraya yükselmiş, yatırımda, üretimde, ihracatta, istihdamda ve büyümede rekorlar kırmış bir Türkiye görüyoruz. Son dönemde yaşadığımız sıkıntıların da aynı resmin içinde olduğunu elbette unutmuyoruz. Ama artılar eksikler analizi yaptığımızda, artılarımızın kıyas edilemeyeceği kadar fazla olduğunun kabul edilmesini de hak teslimi babından bekliyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1033575/cumhurbaskani-erdogandan-mb-rezervi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.