Melih Gökçek'ten Deniz Baykal açıklaması

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AnkaPark için dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yardımcı olduğunu belirtti. Gökçek, Baykal'ın kendisine "Sen çok iyi bir başkansın" dediğini söyledi.
Ankara Masası
|
05 Ekim 2021, Salı - 12:01
Melih Gökçek'ten Deniz Baykal açıklaması

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Radyo Trafik Ankara'daki Ankara Güncesi programına telefon bağlantısıyla katıldı. Elvan Palaşoğlu'nun sorularını cevaplayan Gökçek, AnkaPark tartışmaları hakkında konuştu.

Başkanlığa devam etmesi durumunda AnkaPark'ı pandemi döneminde de çalıştırabileceğini belirten Gökçek, "Pandeminin en yüksek olduğu dönemde çalışmayabilir ama ABB Başkanı olarak kiracıya yardımcı olurdum. Nasıl berbere ve şoför esnafına yardımcı oluyorsunuz biz de belediye olarak bu insanlara yardımcı olurduk. Mansur ne yaptı, batırmak için elinden geleni yaptı." dedi.

"Ağaçları çürütmenin anlamı ne?"

"Benim oraya milyonlar verip dikmiş olduğum 30 yaşındaki ağaçları çürüttüler" diyen Gökçek, "Madem sen Ankara'nın yeşiline sahip çıkıyorsun. Kim işletirse işletsin, git oranın yeşilini bir sula. Neden sulamıyorsun çünkü yeşil düşmanısın. Bizim dönemimizdeki ana caddedeki bütün ağaçlar çürümeye başladı. Yazık günah değil mi? 7 sene ağaçlar ayakta durdu Mansur geldi bitti. AnkaPark'ın içindeki ağaçlara bakmamanın onu çürütmenin anlamı nedir?" diye sordu. 

"Dinozorları kendileri tahrip ettiler"

1217 oyuncak ile AnkaPark'ın dünyadaki en büyük park olduğunu vurgulayan Gökçek, "Eli gözü oyulmuş bazı dinozorları gösteriyorlar. Kendileri yaptı bunları. İçerideki eski personeller 'Bizzat geldi tahrip ettiler' diyorlar. Gaye ne? İmaj değiştirmek. Buranın açıldığı gün cıvıl cıvıl olan makinaları neden göstermiyorsun? Neden bunları çürütüyorsunuz. Siz kalktınız AnkaPark'ı öldürdünüz." değerlendirmesinde bulundu. 

"Ankara'nın menfaati önemli"

Karayalçın döneminden kalan metronun kendi başkanlığında açıldığını hatırlatan Gökçek, "O tarihte metroyu yapan adamların parasını vermemek için 50 tane bahanem vardı. Ama Ankara'nın menfaati önemli. İkimizin de imzası var. Altınpark'ı yapan rahmetli Altınsoy'dur. Tam olarak bitiren Karayalçın'dır. Peki Akdeniz Ülkeleri Ödülü'nü alacak hale getiren kimdir? Melih Gökçek'tir. Burada devamlılık vardır" şeklinde konuştu. 

"Dinozorun tanesi ortalama 12 bin TL"

Dinozorların 10 kat daha fazla ücretle alındığı iddialarına yanıt veren Gökçek, 380 dinozora ve 80 bin metrekarelik kamuflaj malzemesini 7 milyon 485 bin 349 liraya aldıklarını söyledi. Gökçek, "Müteahhit malzemeleri geç getirdiği için 2 milyon 684 bin lira parasını kestik ve adama verdiğimiz para 4 milyon 801 bin TL. O zamanki dolar kuruna vurduğumuz zaman topu topu 1.5 milyon dolar. Dinozorun ortalama tanesi 12 bin TL'ye geliyor. Yani tanesi ortalama 4 bin dolar. Allah aşkına bir araba parası değil. Bu kadar mübalağa olabilir mi? Gel hadi tartışalım Mansur" ifadelerini kullandı.

AnkaPark'ın maliyeti ne kadar?  

Maliyet tartışmalarına ise dünyadaki diğer benzer parkların maliyetlerini hatırlatarak yanıt veren Gökçek, "Ben belediyeden ayrılırken AnkaPark'ın ileride sorun olacağını tahmin ettiğim için o tarihteki rakamları çıkardım. Fenişleri 802 milyonluk iş yapmış. Çevre koruma daire başkanlığı 282 milyonluk, basın yayın dairesi 3 milyona yakın, destek hizmetleri dairesi cüzi bir rakam. Sosyal hizmetler daire başkanlığı 17 milyon, kent estetiği daire başkanlığı 231. Toplam olarak 1 milyar 337 milyon masraf yapılmış. Ben ayrıldığımda hem devam eden hem de edecek işler vardı. Onlarla birlikte benim tespitim 1 milyar 550 bin TL'ye masraf oldu burası. Bir uyanıklık yapıp, onu sürekli dolara çevirip dolarla mukayese ediyor. Dolar siyasi olarak inip çıkıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

"Deniz Baykal bana yardımcı oldu"

Programın sonunda AnkaPark'ın  planının yapılması için dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan izin istediğini söyleyen Gökçek, "Beraber oturduk tartıştık. Sayın Deniz Baykal bana her türlü yardımı yaptı. O da CHP'li. Bunu ilk defa söyleyeceğim, bütün kamuoyu ilk defa duyacak. Benim yüzüme en az 2-3 defa 'Melih Gökçek sen çok iyi bir başkansın, boş ver sağın solun lafını' demiştir. Siyasette olsaydı bunu söylemezdim. Adamcağız kalktı benim yüzüme bunu söyledi, kenarda oturduğu için söylüyorum. CHP Genel Başkanı bana Ankapark konusunda yardımcı oldu. Ama şimdikiler hepsi birden hopurdayıp hopurdayıp geliyorlar. Onların bir kadın kolları başkanı var, iki de bir gelip orada basın toplantısı yapıyor." dedi. 

Gökçek, AnkaPark'ın hükümete teslim edilmesi için çağrıda da bulundu. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1039934/melih-gokcekten-deniz-baykal-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.