‘ODTÜ Onur Yürüyüşü’ davasında karar

ODTÜ'de 2019'da düzenlenen 'Onur Yürüyüşü'ne katılan 18 öğrenci ve 1 akademisyenin tutuksuz yargılandıkları davada beraat kararı verildi. ABD Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada kararın memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.
Ankara Masası
|
08 Ekim 2021, Cuma - 16:00
‘ODTÜ Onur Yürüyüşü’ davasında karar

ODTÜ'de 10 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenen 9’uncu ODTÜ LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne katılan 18 öğrenci ve 1 akademisyenin "kanuna aykırı gösteri yürüyüşü düzenleyerek ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamakta direnme" suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi. 

Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanıklar için karar çıktı.

Mahkeme heyeti, öğrencilerden D.T.’ye ‘hakaret’ suçundan para cezası verirken, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Diğer sanıklar ise suçun oluşmadığı kanaatiyle beraat etti.

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden onur yürüyüşü açıklaması

Öte yandan ABD Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada kararın memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

Paylaşımda "2019 yılında LGBTQİ+ onur yürüyüşüne katılan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden 18 öğrenci ve bir akademisyenin beraatını memnuniyetle karşılıyoruz. İnsan haklarını, ifade özgürlüğünü ve LGBTQİ+ bireyler de dahil herkes için barışçıl toplanma hakkını desteklemekte kararlıyız." ifadeleri kullanıldı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1046660/odtu-onur-yuruyusu-davasinda-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.