Türkiye gibisi yok

Ankara Masası
|
05 Mayıs 2020, Salı - 14:58
Türkiye gibisi yok

Karantinadaki 336 kişihediye turşularını alıp evlerine döndü

Korona virüs tedbirleri kapsamında İngiltere'den getirilerek Kırıkkale'de karantinaya alınan 336 vatandaş, 14 günün ardından tahliye edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığıöğrenci yurtlarındaki karantinayıtamamlayan vatandaşlar AFAD'ın koordinesinde, 18 otobüsle memleketlerine gönderildi.

Otobüsler yolculuk öncesi dezenfekte edildi. Daha sonra  İçişleri Bakanlığının belirlediği yolcu kapasitesi kurallarına uygun olarak 336 vatandaş araçlara alındı. Ayrıca Kırıkkale Valiliği her vatandaşa turşu hediye etti.

"Dünyada Türkiye gibi bir devlet daha yok"

Vatandaşlar ayrılırken mutluluklarını ifade etti.

İngiltere'de iş insanı olan bulunan Mehmet Maybarskan, Türkiye gibi dünyada başka bir devletin olmadığını söyledi. Almanların 'keşke biz de Türk olsaydık' diyerek Türkiye'yi övdüğüne şahit olduğunu anlatan Maybarskan, "Yemin ediyorum ben birçok ülke gezdim ama Türkiye gibi ne gördüm ne de yaşadım. Almanya'ya da gitmiştim. Fransa'ya da gitmiştim. Ben İngiltere'den geldim. Ama böyle bir ülke yok ülkemiz çok güzel. Herkes bu ülkenin değerini bilsin. Bu ülke o kadar güzel vatandaşlarına sahip çıkıyor ki öbür ülkeleri görüyoruz. Ben İngiltere havalimanına geldim Londra'dan. İki tane Alman kız gördüm. Ben Almanca bildiğim için kendi aralarında konuşuyorlar. Ne konuşuyorlar biliyor musun? Benim gözlerim doldu. 'Keşke biz de Türk olsaydık.' öyle dedikleri zaman gözlerim doldu. 'Çünkü 2-3 gündür biz orada bekliyoruz. Daha bizi almadılar' Onun için Türkiye'nin derdi dediğim gibi arkadaşlar herkes çok iyi bilsin. Bu devlet hepimizin. Bu devlet gibi dünyada bir devlet yoktur." dedi.

"Para ile maske bulamadık"

Maybarskan, İngiltere'de ücretli olarak maske bulamadıklarını belirterek, "İngiltere'de sokaklarda maske yok. Para ile maske bulamadık. Bir tane İngiliz gelmiş ağabeyime sormuş 'bu maskeleri nereden buldunuz? Biz arayıp bulamıyoruz. Size Türk devleti mi gönderdi?' gerçekten de orada sokaklar ne temizleniyordu. Sokaklara bakmıyorlardı. Ama burada görüyoruz bizim devletimiz sokakları temizliyorlar. Evleri temizliyorlar. Caddeleri temizliyoruz. Bak bu kadar araba getirmiş. Hangi devlet bunu yapar? Hangi devlet bu şekilde vatandaşlarına sahip çıkar?" şeklinde konuştu.

"Sağlık Bakanımızı DSÖ’nün başında görmek istiyorum”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın korona virüs sürecini çok iyi yönettiğini belirten Maybarskan, "Özellikle Sağlık Bakanımız bu süreci o kadar güzel yönetti ki ben Sağlık Bakanımızı nerede görmek istiyorum biliyor musunuz? Dünya Sağlık Örgüt Başkanlığında görmek istiyorum. Eğer başka ülkelerde bu süreci bu şekilde yönetseydi inan ki dünyada bu kadar ölümler olmazdı” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/10544/turkiye-gibisi-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.