Kemal Kılıçdaroğlu: Siyasetin müdahalesini istemiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından "Sıcak siyasetin Merkez Bankasına müdahale etmesine asla istemedik ve istemiyoruz" dedi.
Ankara Masası
|
15 Ekim 2021, Cuma - 19:55
Kemal Kılıçdaroğlu: Siyasetin müdahalesini istemiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bir araya geldi.

İkili görüşmeye dair bilgiler veren Kılıçdaroğlu, ekonomik gündeme dair beklentilerini ve taleplerini ilettiklerini belirtti.

"Bu düşüncemizi de başkana ifade ettik"

Siyasetin Merkez Bankasına müdahale etmesine karşı olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Merkez Bankası bir Cumhuriyet kurumu. Burası bağımsız bir kurum. Fiyat istikrarından sorumlu olan bir kurum. Kurumun bağımsızlığı sadece bizim için değil, dünya finans piyasaları içinde son derece değerli ve önemli. Sıcak siyasetin Merkez Bankasına müdahale etmesine asla istemedik ve istemiyoruz. Bu düşüncemizi de başkana ifade ettik" dedi.

"Fon oluşturalım"

Muhalefet partilerinin de vatandaşları koruma görevi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Dövizin sürekli Türk Lirası karşısında yükselmesinin endişelerini ifade ettik" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, kışın yaşanabilecek olası zamlara karşı bir fon oluşturma teklifini ise yineledi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1059510/kemal-kilicdaroglu-siyasetin-mudahalesini-istemiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.