Kırkpınar'ın kaderi Haziran'da belli olacak

Ankara Masası
|
06 Mayıs 2020, Çarşamba - 13:00
Kırkpınar'ın kaderi Haziran'da belli olacak

Aydın: ”Bu organizasyonun yapılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız”

Korona virüs salgını nedeniyle hemen hemen bütün spor organizasyonları iptal edildi. 659 yıllık bir geçmişe sahip olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin kaderi de önünüzdeki ay belirlenecek. Türkiye Güreş Federasyonu TGF Başkanı Musa Aydın, Kırkpınar'ın düzenlenebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Aydın, “Tüm dünya çok önemli bir süreçten geçiyor. Yağlı güreş bizim kültürümüz. Özellikle Kırkpınar 659 yıllık bir geçmişe sahip. Biz bu organizasyonun yapılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ancak, Bilim Kurulumuz ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleriyle, Spor Bakanlığımızın alacağı kararlar çok önemli. Kırkpınar konusunda 6 Haziran tarihinde yapacağımız toplantıda net bir sonuç ortaya çıkacaktır" dedi.

"Güreşçilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz"

Sokağa çıkma sınırlamaları sonrası İl temsilcileriyle birlikte harekete geçtiklerini belirten Aydın, “Güreş ailesinin içinde yer almış tüm 65 yaş ve üzeri büyüklerimizi kapı kapı dolaşarak ziyaret ettik. Bu noktada ihtiyaçlarının giderilmesini sağladık” diye konuştu.

Musa Aydın, 'Evde kal ama hareketsiz kalma' sloganı çerçevesinde 65 yaş ve üzeri güreşçiler için spor malzemesi ve kondisyoner eşliğinde video hazırlayarak adreslerine gönderdiklerini ifade etti. TGF Başkanı Aydın, “Yüzlerce büyüğümüzün evde kaldıkları süre içerisinde spor yapmalarını sağlıyoruz. Tüm ülkemizde 65 yaş ve üzeri güreşçilerimize ulaşmaya devam ediyoruz. Yasak sona erene kadar da yanlarında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/10670/kirkpinarin-kaderi-haziranda-belli-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.