Faik Öztrak'tan Lütfü Türkkan açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Bingöl'de bir şehit yakınına küfrettiği için İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Lütfü Türkkan'la ilgili soruya "Bu işte ağır bir provokasyon açık." yanıtını verdi.
Ankara Masası
|
08 Kasım 2021, Pazartesi - 16:40
Faik Öztrak'tan Lütfü Türkkan açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Açıklamaları ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztrak'a "Lütfü Türkkan hakkındaki tasarrufunu nasıl değerlendiriyorsunuz; vekillikten de istifa etmeli mi ?" sorusu yöneltildi. 

"Bu işte ağır bir provokasyon olduğu açık." diye Öztrak, "Bu hayatın olağan akışına uyan bir durum değil. Daha önce Rize'de Akşener'e yönelik gerçekleşen provokasyon akıllarda. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söyledikleri de akıllarda. Şehit cenazesinde sayın genel başkanımıza yapılan linç girişimini Erdoğan'ın grubunda nasıl seyrettirdiği de akıllarda. Anlaşılan Erdoğan milletin sorunlarına çözüm üretemedikçe bu tür yöntemlere daha sık başvuracak." ifadesini kullandı. 

"Aynı provokasyon Erdoğan'a karşı yapılsa ne olurdu?"

Öztrak şöyle devam etti: Hepimiz bu tür provokasyonlara karşı çok daha dikkatli olması gerek. Konuyla ilgili süreç İYİ Parti'de yürümektedir. Kendilerinin takdirleri ile gerekenler yapılmaktadır. Ancak şunu sormak istiyorum; provokasyonla ilgili Cumhuriyet savcıları soruşturma açmış mıdır? Aynı provokasyon Erdoğan'a karşı yapılsa ne olurdu? Şimdi dört koldan istifa diye bağırıyorlar. İnsan merak ediyor. Erdoğan, terörist başına "sayın", şehitlerimize "kelle", şehit babasına "karakteri bozuk" derken kendisini eleştiren şehit anasını hapisle yargılatırken neden bu duyarlılığı görmedik.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1108777/faik-oztraktan-lutfu-turkkan-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.